Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tomáš od hlavy dolu ochrnul: Po 5 letech boje spáchal sebevraždu!

Tomáš po nehodě bojoval a přes všechny limity se snažil maximálně vrátit zpět do života.
Tomáš po nehodě bojoval a přes všechny limity se snažil maximálně vrátit zpět do života.  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: max - 
28. června 2018
20:55

Před pěti lety se dobrovolnému hasiči Tomáši J. z Širokého dolu na Svitavsku obrátil život naruby. Skočil do vody tak nešťastně, že si poranil páteř a přerušil míchu. Ochrnul. Hýbat mohl pouze hlavou. I přes nepřízeň osudu zůstával pozitivní a ze všech sil, které mu zůstaly, bojoval. Nyní však podle informací TV Nova spáchal sebevraždu.

Tomášův zdravotní stav se po nehodě pomalu zlepšoval. Začal mluvit. Zůstal však ochrnutý. Mohl používat elektrický vozík, který se naučil ovládat pusou. Už několikrát se s ním ale pokusil najet do vody a ukončit tak svůj život. Ve středu odpoledne se mu to podle dostupných informací podařilo. "Mladík zemřel na místě, policisté prověřují veškeré okolnosti jeho úmrtí," uvedla pro TV Nova mluvčí policie Markéta Janovská.

I po nehodě se těšil ze života

Ještě dva roky po nehodě zůstával mladík silný a pozitivní. “Strašně mě to mrzí, ale už se to nedá vrátit. Můj sen je dostat se domů a být doma s rodinou," říkal tehdy. Na osudnou chvíli si nevzpomínal. Poslední, co mu zůstalo v paměti, byl návrat z vyhraných závodů v požárním sportu.

A byli to právě přátelé z řad dobrovolných hasičů, kteří se mu těžký život snažili všemožně ulehčit. Uspořádali i benefiční závod, kde vybrali desítky tisíc korun. Všechny peníze šly na zdravotní pomůcky pro jejich kamaráda. Ani to ale nestačilo a Tomáš se svým osudem nakonec srovnat nedokázal.

sores ( 29. června 2018 10:14 )

Vůbec se mu nedivím! Také bych to udělala, než se nechat denně krmit,koupat,napít a odnášet mísu z pod zadku. Strašný úděl pro člověka!!! Smutné je,že lidi považují za naprostou normálnost a samozřejmost že chodí a mohou se hýbat a být úplně soběstačný!!!! Ti co vyhledávají adrenalin, si rozhodně života neváží!

baronessa ( 29. června 2018 09:46 )

Chlapi nesou tělesná postižení hůř, jsou psychicky méně odolní. Zvlášť, když před nehodou byli borci a teď musí strpět péči druhých. Je to těžké, i k takové sebevraždě ale musela být obrovská odvaha. Kéž ho tam nahoře nebudou posuzovat přísně, tady je "polehčující okolnost". Mír jeho duši.

bizon_pepa ( 29. června 2018 07:52 )

Kdyz tu situaci neznas, tak bys asi nemel delat nejaka vážná hodnocení. Muj dobry znamy zvolil uplne stejny způsob. A mam pocit, ze sve rodině naopak pomohl.

janahej ( 29. června 2018 02:07 )

jo, taky jsem měla takovej názor, dokud můj manžel neochrnul po CMP...od té doby deprese a nechut k životu...prostě chce život jaký měl před tím, plně aktivní , plný síly...ted je odkázaný na druhý a už x krát měl chut to vzdát

Zobrazit celou diskusi