Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívka (14) prošla sektářským peklem! Svatba s bratrancem, potraty

Autor: ana - 
21. února 2018
16:53

Tohle není povídka z thrillerové knihovny. Tohle se skutečně stalo. Elissa Wall (31) se nyní veřejně rozpovídala o svém hrůzostrašném dětství, které prožila jako členka Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. Vdát se musela už ve čtrnácti.

Dnes milionářka Elissa Wall s klidem a bez stresu hovoří o nejhorším období svého života. Svůj osud si přitom nevybrala, ona se do něj narodila. Vyrůstala v Utahu. Rodiče jí nedali na výběr. Do sekty se narodila a byla v jejich podmínkách i vychovávána.

Církev se ničím nelišila od ostatní náboženských sekt. Vedení sekty děti vychovávalo i je učilo. „Vedoucí sekty rozhodovali, kdy je dítě dospělé, kdy je připraveno na vdávání. U mě stanovili věk čtrnácti let. Musela jsem se vdát,“ říká dnes již bez emocí Elissa, která po mnoho bojích a soudech vysoudila od sekty šestnáctimiliónové odškodnění.

Manžel a bratranec v jednom jí brutálně týral

Lídr sekty Warren Jeffs jí donutil vzít si svého bratrance Allena Steeda. „Nebyli jsme pro sektu nic více, než produkty. Produkty, které se musely poslušně rozmnožovat a neremcat,“ vysvětlila Elissa.  Jenže takto si čtrnáctileté děvčátko své manželství nepředstavovala. Manžel, který měl v té době teprve devatenáct let, jí brutálně týral.

 „Jeho prací bylo mentálně a fyzicky mě podrobit. Sexuálně mě znásilňoval, bil mě a urážel. Mnohokrát jsem i potratila. Nejhorší bylo, že tím, že jsem se okamžitě nepodvolila, si on schytával posměchy komunity, že je neúplný muž, to způsobilo ještě větší teror,“ řekla pro Daily Mail Elissa.

Oporu nikde nenašla

Týrání se stupňovalo. Trvalo přes čtyři roky. Během té doby se Elissa rozhodla navštívit vedoucího církve Warrena, ten jí však okřikl, že je nedostatečně submisivní a musí se podrobit.

Po letech týrání se v roce 2005 rozhodla od sekty odejít. Bohužel jí její rodina včetně dvou malých sestřiček odmítla následovat. „Hrozně mě štvalo, že tam sestřičky zůstávají a budou si muset projít tím samým, co já. Rozhodla jsem se dát vše k soudu,“ vysvětluje Elissa.

 

Blýskání na lepší časy

Lídra sekty Jeffse chytili po čtyřech měsících od zahájení soudu. Za všechny jeho prohřešky byl odsouzený na doživotí. Bratranec tyran a manžel v jednom si vykoledoval 30 let.

Dnes se již Elissa Wall o svém příběhu nebojí mluvit. Nedávno poskytla vůbec první obsáhlý rozhovor pro deník Daily Mail. Užívá si spokojeného života a je šťastná, že se jí podařilo získat si sestřičky do své péče a vysoudit vysněné odškodnění.

Zobrazit celou diskusi