Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Martínek (3) přišel o mámu a babičku: Otec projevil soustrast, syna ale nechce

Autor: ljš - 
19. prosince 2017
05:11

Táta se o něj nikdy nezajímal a smrt mámy na tom nic nezměnila. Tříletého Martínka z malé obce na Strakonicku stíhá jedna krutá rána osudu za druhou. Chlapečka se ale ujala jeho teta a na lepší život se mu skládá celé Česko.

Martínkův život se obrátil naruby na konci října, když mu při tragické autonehodě náhle zemřela maminka i babička. Okolí okamžitě začalo řešit co dělat, aby chlapeček neskončil v ústavu. Jen pár hodin po neštěstí ho ze školky vyzvedla jeho teta Petra, jednovaječné dvojče jeho zemřelé matky. A u ní už zůstal.

Žena dostala chlapečka do péče a dělá, co může, aby se měl co nejlépe. „Malej mi říká mami. Občas se splete, občas to tak už prostě má. Zvládáme to. Ráno jde do školky, já do práce,“ řekla Mladé frontě Dnes.

S výchovou chlapečka pomáhá ještě jeho děda, nikdo další z rodiny dítěti nezůstal. Jméno jeho otce rodina zná, není však zapsán ani v rodném listě. „Projevil soustrast, ale o malého nemá bohužel zájem, jako neměl zájem tři roky. Je to ale jedno, my bychom mu ho stejně nikdy nedali,“ řekl listu Martínkův dědeček.

Krom něho a tety se může chlapeček opřít také o pomoc pro něj úplně cizích lidí z celého Česka. Ti mu na transparentní účet poslali už dva a půl milionu korun. Na obecní úřad Čepřovic, kam chodí do školky, také poslali a donesli obrovské množství hraček a různých potřebných věcí. Je jich tolik, že část bude předána centru pro opuštěné děti ve Strakonicích.

Martínka stále můžete finančně podpořit. Peníze posílejte na účet 115-5499120257/0100. 

stridavka ( 19. prosince 2017 15:25 )

Prosím, nedokázal by někdo najít tatínka toho dítěte? Abychom věděli, jak se on k celé věci opravdu staví a nebyli odkázáni jen na nenávistná vyjádření ze strany rodiny matky? Pište případně na info@stridavka.cz, děkujeme.

stridavka ( 19. prosince 2017 12:57 )

Proboha, lidé, neblázněte, této rodině neposílejte ani korunu. Už to, že si matka udělá dítě s někým, kdo není jejím mužem a dokonce ho ani nezapíše do rodného listu... A dědek pak - místo toho, aby mu bylo líto, že se tatínek o své dítě údajně nechce starat - prohlašuje, že by mu dítě stejně nedali. Takže kdoví, jak to je s údajným nezájmem tatínka - jestli nebyl ve skutečnosti odkopnut a rodina teď všem tvrdí, že nemá o dítě zájem.

gabreta ( 19. prosince 2017 10:58 )

Proč hned útočíš? Co když byl vztah delší a holka si myslela, že je to ta pravá láska? Když do toho vlítla, tak jí odkopnul? Málo je takových?

amgal ( 19. prosince 2017 08:34 )

allina - podle sebe , soudím tebe "Hlavně , že má zodpovědného tatínka. Ten se na něho vykašlal hned !!!!!"

Zobrazit celou diskusi