Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Záběry, které rvou srdce: Chlapci (8 a 11) žili 5 let uvázaní ke stromu!

Autor: shp - 
24. srpna 2017
10:34

Při pohledu na osudy těchto dvou postižených chlapců z Indie se člověku svírá srdce. Obě děti byly krutě přivazovány ke stromům vlastními rodinami. Jenom kvůli tomu, aby nedělaly problémy. Postarat se o ně příbuzní nedokázali. Nyní jim ale svítá na lepší časy.

Naštěstí se oba indické chlapce podařilo zachránit před jejich krutým osudem, který nebyl ničím jiným než nepřetržitým utrpením. Osmiletý Umesh z vesnice Kolyari je mentálně postižený a navíc má vážné problémy se zrakem. Jeho rodiče zemřeli před pěti lety na HIV.

Od té doby ho vychovávali prarodiče, kteří ho připoutaného drželi ve stáji pro krávy. Přivázán byl za nohu ke stromu. Na sobě měl jenom tričko a ležel na špinavé zemi. Skupina zaměstnanců úřadu na ochranu dětí ho ale vysvobodila a vzala pod svá křídla. Prarodiče ho už nejspíš nikdy neuvidí.

Umesh byl normální dítě do doby, než mu byly tři roky. Poté, co mu zemřeli rodiče, se začal chovat jinak. Nemáme dost peněz na jeho léčbu. Je násilný a občas odchází z domu bez dovolení. Jsme staří a nemůžeme se o něj starat. Proto jsme ho připoutali,“ řekla babička Peepi Bai (75).

Zachránit se podařilo i jedenáctiletého chlapce jménem Jiva Ram z vesnice Baydi. Ten trpí dětskou obrnou, má deformovanou nohu a sužují ho psychické příhody. Jeho otec ho přivazoval nahého ke stromu každý den, než šel do práce. Chlapec byl vydán napospas okolí, než se pro něj Huma Ram (35) vrátil.

V minulosti si již ublížil. Abych se vyhnul problémům, přivazoval jsem ho,“ přiznal se otec. Kvůli deformované noze se chlapec nedokáže postavit, takže ho do bezpečí museli pracovníci úřadu na ochranu dětí donést v náručí. Snad budou mít nyní chlapci lepší život.

Nechvalně proslulý případ týrání dětí v Česku: Kauza Kuřim

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi