Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Davídek (7) byl svědkem vraždy babičky a týrání matky: Čím ho otec zdrogoval?

Autor: ljš - 
15. srpna 2017
12:08

Nepřítomně seděl u pohádky, a když jeho týraná máma volala o pomoc, ani nezareagoval. Sedmiletý Davídek byl přímým svědkem vražedného běsnění svého táty, ke kterému došlo v pondělí v Liberci. Naštěstí si z něj pravděpodobně nebude mnoho pamatovat, otec ho totiž omámil léky.

Davídek byl po rozchodu rodičů na víkend u svého otce Marka N. V pondělí ráno si ho měla jako obvykle vyzvednout jeho máma Lucie. Dítě ale našla v podivném stavu. „Říkala mi, že když vešla do pokojíku, malej ji vůbec nevnímal, jako by byl pod práškama. A najednou tam přišel on, že je zabije,“ řekla serveru iDnes.cz sousedka, ke které pak Lucie utekla poté, co ji expřítel omráčil paralyzérem, spoutal a brutálně zbil.

Chlapečka z apatie neprobralo ani agresivní běsnění otce vůči jeho matce. „Prý tam seděl a koukal na pohádky, vůbec nevnímal, že se něco děje. Když volala o pomoc, tak ani nepřiběhl,“ dodala žena pro televizi Nova.

Když na místo dorazili záchranáři a policisté, našli před domem mrtvou Davídkovu babičku. Otec byl oběšený uvnitř a chlapeček zřejmě seděl stále ve svém pokojíčku u pohádek. „Přitom tady bylo hrozný haló. Tady najednou přijela auta, běhali tady policajti. Navíc zásahovka tady nebyla poprvé, tohle tady bylo na běžném pořádku (Marek N. seděl dva roky ve vězení, pozn. red.). Když k tomu došlo, většinou byl malej v okně a koukal, co se děje. Proto je divné, že najednou vůbec nevnímal,“ vysvětlila sousedka.

Davídek i jeho matka byli po útoku převezeni do Krajské nemocnice v Liberci. „Mohu potvrdit, že oba byli u nás hospitalizováni a jsou mimo ohrožení života,“ uvedl mluvčí Václav Řičář. Podle zdroje Blesk.cz je na tom Lucie po prožitém traumatu velmi špatně především po psychické stránce, u jejího syna pak probíhají toxikologická vyšetření. K tomu se ale nemocnice vyjádřit odmítla. „Jakékoli další informace nebudeme vzhledem k povaze případu poskytovat,“ řekl Řičář.

VIDEO: Trojnásobná vražda u Jičína: Muž patrně vyvraždil celou rodinu včetně dítěte (†2)

Video  Trojnásobná vražda u Jičína: Muž patrně vyvraždil celou rodinu včetně dítěte (†2).  - David Malík
Video se připravuje ...

darkmarek ( 26. prosince 2018 18:09 )

Ten se mohl inspirovat v nějakém hollywoodském filmu nebo počítačové hře. Příčinou násilí, úchylek a duševních nemocí je velmi traumatický porod jak ví Stanislav Grof. A jde to odstranit a zbavit se toho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání