Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapce devět let znásilňoval nevlastní otec, týral ho žízní a hladem. Úřady o tom věděly, ale nezasáhly

Chlapce devět let znásilňoval nevlastní otec, týral ho žízní a hladem. Úřady o tom věděly, ale nezasáhly. (Ilustrační foto)
Chlapce devět let znásilňoval nevlastní otec, týral ho žízní a hladem. Úřady o tom věděly, ale nezasáhly. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rc - 
13. srpna 2017
19:16

Danni Smith byl dlouhých devět let sexuálně zneužíván svým nevlastním otcem. Dětství prožil zavřený ve špinavém pokoji, přivázaný k posteli, bez jídla a vody. Úřady o týrání věděly, ale Dannimu, kterému je v současné době šestadvacet let, nepomohly. 

Devět let strávil Danni Smith v místnosti pokryté zvířecím trusem. Celé dny ho jeho nevlastní otec a jeho matka trýznili hladem a žízní. Danni hlady jedl omítku ze zdi. Chlapec  byl navíc od útlého věku sexuálně zneužíván svým otčímem. Sexuální zneužívání mělo začít, když mu byly pouhé čtyři roky.

„Když mě nezneužíval, tak jsem byl zamčený v pokoji celé dny, často spoutaný. Byl špinavý a všude byly zvířecí fekálie,“ zavzpomínal na bolestivé chvíle Danni pro Mirror. „Jediné jídlo, kterém jsem dostal, byl sandwich, dvakrát týdně, když jsem měl štěstí. Nikdy jsem neslavil narozeniny nebo Vánoce. Ptával jsem se cizích žen, jestli budou má máma,“ promluvil o hrůzách z dětství Danni.

Úřady moc dobře věděly, co se u Danniho doma děje, ale nebohému dítěti nepomohly. Přitom sociální pracovnice byla několikrát svědkem hrůz, které se v domě odehrávaly. „Sociální pracovníci věděli, co se dělo, a nic neudělali. Nikdo, kdo mi ublížil, se mi neomluvil,“ řekl Danni. Když bylo chlapci teprve šest měsíců, viděla škrábance na jeho tváři. Ve čtyřech letech ho přistihla, jak sleduje filmy pro dospělé. Jeho nevlastní otec měl děsivou sbírku dětské pornografie. V sedmi letech se dokonce pokusil spáchat sebevraždu. Na zneužívání dokonce upozornily i sousedé. Ovšem ani tehdy se nic nestalo. Štěstí se na chlapce usmálo až o dva roky později.

V devíti letech Danni navštívil lékaře, který viděl zranění na chlapcových genitáliích způsobené pohlavním stykem. 

 

Tehdy byl Danni konečně odebrán rodičům. Jeho otčím byl však zatčen až v roce 2015 a následně poslán na dvaadvacet let do vězení. V současné době se Danni snaží  zjistit, proč jeho případ byl tak dlouho přehlížen. Po jedenácti letech se mu podařilo vyhrát spor a konečně se dostat k záznamům jeho případu.

Danni se narodil jako dívka, ovšem po letech týrání si změnil jméno a vystupuje jako muž. Specialisté na zneužívání dětí Dino Nocivelli a Joseph Carr, kteří Danniho zastupovali, jeho případ označili za obrovské selhání. „Bylo hodně příležitostí zasáhnout a umístit Danniho na bezpečné místo,“ řekl Joseph. „V důsledku těchto hrubých selhání utrpěl to nejhorší zanedbání  a zneužití, které mělo obrovský dopad na jeho život,“ dodal.

 VIDEO: René Nagy byl odsouzen na 20 let za zneužití tří dětí a pokus o vraždu jednoho z nich

Zobrazit celou diskusi