Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Třikrát ošálila smrt: Julia (26) přežila útok v Barceloně, Londýně i Paříži!

Autor: lm, ČTK - 
18. srpna 2017
17:11

Julia Monaco (26) z australského Melbourne měla už třikrát z pekla štěstí. Mladá žena se totiž při letošní cestě po Evropě ocitla na místě teroristických útoků v Londýně, v Paříži a nyní i v Barceloně. Pokaždé vyvázla bez zranění a na Evropu prý rozhodně nehodlá zanevřít.

Julia Monaco je na cestě Evropou už tři měsíce a během té doby jí šlo už třikrát o život. V červnu zůstala uvězněná v londýnském metru, které bylo z bezpečnostních důvodů uzavřeno kvůli teroristickému útoku na mostě London Bridge. Bílá dodávka tu vysokou rychlostí vjela na chodník a srazila několik pěších. Ozbrojenci poté bezhlavě bodali do kolemjdoucích u tržiště Borough Market. Teroristický útok v centru Londýna si vyžádal osm obětí a desítky zraněných.

Jen o tři dny později Australanka navštívila Paříž a ocitla se na místě dalšího teroristického útoku. Policie u pařížské katedrály Notre-Dame postřelila muže, který na jednoho z hlídkujících strážců zaútočil kladivem. Muž při útoku křičel „to je za Sýrii“ a měl u sebe i kuchyňské nože. Útočníkem byl čtyřicetiletý rodák z Alžírska Faríd Ikkan. Podle prokurátora šlo o intelektuála úspěšného ve své profesi, který jednal pod vlivem propagandy IS.

Včera pak Julia byla se svými kamarádkami v obchodním domě u rušné třídy La Rambla, když teroristé zaútočili. Ženy přes výlohu viděly, jak vyděšení lidé utíkají o život. Vedení nechalo zamknout dveře a lidé venku bušili do oken, aby je pustili dovnitř. „Všechno se to odehrálo ve zlomku sekundy. Všichni začali panikařit a běžet o život s řevem a pláčem. Natlačili nás dozadu obchodu a řekli nám, ať nechodíme k oknům a lehneme si na zem,“ cituje Australanku britský DailyMail.

Z teroristického útoku vyvázla žena i její kamarádky bez zranění. Julia i přes všechnu hrůzu odmítá na Evropu zanevřít. „Nechce se mi vracet domů. Chci tu zůstat nadále a nechci jim dovolit, kdokoliv za tím stojí, aby vyhráli. Hodlám navštívit všechno to, co jsem si naplánovala,“ říká rozhodně odvážná žena.

Video  Teror v Barceloně: Na zemi leží zranění i mrtví lidé.  - https://twitter.com/LauraLoomer/status/898214133581172738
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

aeraluna ( 18. srpna 2017 21:32 )

Nejspíš jí osud naznačuje, že by měla sedět doma na zadku.

Zobrazit celou diskusi