Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vraždil v Barceloně mladík z Maroka? Policisté mají podezřelého

17. srpna 2017
21:13

Vraždil v Barceloně mladík marockého původu? Policisté zadrželi prvního podezřelého z útoku, při němž zahynulo nejméně 13 lidí. Dodávku, která najela do lidí na rušné třídě La Rambla, si podle médií pronajal 28letý Driss Oukabir.

Driss Oukabir se podle informací španělského serveru OKDiaro z policejního prostředí narodil v roce 1989 v Maroku. Mladík na svém Facebooku, který byl později smazán, tvrdil, že pochází z Marseille a momentálně žije v katalánském městě Ripoll. Měl být i držitelem španělského pasu.

Právě Oukabir si měl na své jméno pronajmout dodávku ve městě Santa Perpètua de Mogoda, která poté posloužila jako zbraň při útoku ve zhruba 25 kilometrů vzdáleném centru Barcelony. Podle španělských médií byl po útoku zadržen a policisté s ním jednají jako s teroristou. Další z podezřelých z útoku v Barceloně byl na útěku zastřelen policií v nedalekém městečku Sant Just Desvern. Uvedl to katalánský list La Vanguardia.

Video  Teror v Barceloně: Na zemi leží zranění i mrtví lidé  - https://twitter.com/LauraLoomer/status/898214133581172738
Video se připravuje ...

Policisté také našli druhý vůz, v němž zřejmě jeden či oba podezřelí prchali. Nalezen byl ve městě Vic, asi 60 kilometrů od Barcelony.

Na Oukabira byl podle serveru ABC vydán zatykač kvůli týrání, o vazbách na džihádisty úřady nevěděly. Mladík se na svém profilu ostře vyhrazoval proti židům a Izraeli kvůli konfliktu s Palestinou. Na internetu v posledních dnech sdílel fotky se svým psem a jak relaxuje na pláži. Jeho profil po útoku zaplavily nenávistné zprávy a nejspíš proto už není aktivní.

Vše o útoku v Barceloně čtěte ZDE >>>

sairait ( 18. srpna 2017 08:51 )

a hlavně na chalupě š.ukáš všechny holky z okolí když seš ten alfasamec LOVE

petr1982 ( 18. srpna 2017 02:45 )

no prostě, když potkáte černou tlamu, zabijte ji radši dřív, než zjistíte na vlastní kůží, že je to terorista,nebo zloděj, nebo znásilňovač, nebo jiný kriminálník. Kamarád pracuje ve věznici, většina zločinců jsou černý tlamy. Kdyby nebyly v Evropě černý tlamy, bylo by cca o 50 % méně kriminální činnosti....JÉ,teď si to po sobě čtu, ono to není korektní, co budu dělat? NIC, je to pravda, tak ať tu pravdu nějaký bloker smaže....

alfasamec ( 18. srpna 2017 02:29 )

Mladík z Maroka určitě nechtěl spáchat teroristický čin, ale pouze chtěl spáchat sebevraždu. No, když si představím, kolik takových bubáků se tam volně pohybuje po plážích, co "prodávají" různé cetky, obchází mě mrákoty a jsem, rád, že jsem nenavštívil podobné nebezpečné tzv. "destinace" sedíme na chalupě na zahrádce, sbíráme okurky a rajčata a necpeme nikomu do chřtánu vydělané peníze a zbytečně neriskujeme život.

prycsnima ( 18. srpna 2017 00:31 )

 Semkněte se říká Makrela ta pí ča z dederákova. Semkněte se ať se auta lépe trefujou.Makrela to má dobře naplánovaný.A německý debílkové ji zase budou volit.Hovada. Železná opona měla zůstat a ne ji nechat Havloidama zbořit!

kaluze ( 17. srpna 2017 22:21 )

a zase vrazdil nekdo z Maroka taky vrazdí ti z Tunisu.Ted budou zase psát,ze o tom teroristovi uz dlouho vedeli,a ze ho hlídali,ale bohuzel ho nemohli vyhostit z Evropi ,kdy tohle skoncí. Teroristi nepotrebujou peníze na zbrane jim stací ukrást auto a mají cím zabíjet

Zobrazit celou diskusi