Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadná smrt chlapce (†4): Zemřel na suché utonutí týden po koupání

Autor: shp - 
13. června 2017
18:21

Byl to čiperný a usměvavý klučina. Francisco Delgado III (†4) z amerického Texasu ze všeho nejvíce miloval baseball, který hrával pravidelně s tatínkem. Jednoho dne vyrazila rodina do bazénu na koupání. Byl to zdánlivě krásný den, ve kterém se nic nestalo. Jenže později se ukázalo, že plavání ve vodě mělo fatální následky.

Rodina se z koupání vrátila a vypadalo to, že Franscisco je naprosto v pořádku. Pak se mu ale udělalo zničehonic špatně. Začal zvracet a dostal průjem. Rodiče si mysleli, že v bazénu chytil nějakou bakterii, která drasticky ovlivnila jeho zažívání.

Jeho stav se nelepšil, rodiče ho po několika dnech v bolestech převezli do nemocnice. Po týdnu od osudného koupání se stalo něco nečekaného. „Najednou vstal. Řekl aaach a vydechl naposledy. Já jsem nevěděl, co mám dělat,“ řekl pro The Sun zdrcený chlapcův otec.

Zoufalá matka popsala scénu, kdy viděla svého syna zemřít v nemocničním pokoji: „Vešla jsem dovnitř. Viděla jsem ho tam ležet. Křičela jsem: Nechtě mě se ho dotknout. Možná potřebuje dotek maminky.“ Dítě se bohužel k životu nepovedlo přivést zpět. Franscisco zemřel.

Lékaři pak zjistili, co se s chlapcem stalo. Rodičům vysvětlili, že jejich dítě zemřelo na tzv. suché utopení. To znamená, že člověk sice vodu vdechne, ale tekutina se nedostane do plic. Zadrží se v dýchacích cestách, kde může způsobit bolestivé křeče a stažení svalů hrtanu, které pak vedou k udušení.

Na Slovensku se nedávno utopil dvouletý Matěj při stanování:

Zobrazit celou diskusi