Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šílené detaily utonutí při záplavách: Jaroslav vjel vstříc smrti úmyslně?!

Autor: red - 
30. dubna 2017
09:09

Koho to jen mohlo napadnout, ptají se nyní v slzách všichni zdrcení příbuzní a přátelé. Jaroslav (†59) nedbal varování policie a se svým kamarádem Ladislavem (40) vjel svým terénním autem do rozvodněného potoku ve slovenské Ochodnici úmyslně. Nepochopíte, co ho k tomu vedlo!

V potoce prý chtěli terénnímu autu umýt zablácená kola! V tu chvíli už byl na říčce vyhlášen 3. povodňový stupeň a rozvodněný tok kulminoval přesně v okamžiku, když do něj dva kamarádi autem vjeli! Dravá voda auto okamžitě strhla a začala ho odnášet pryč.

Ladislavovi se ještě podařilo z auta vyskočit, zachytit se o větev a s pomocí místních se vyškrábal ze smrtícího proudu na břeh. Jaroslav takové štěstí neměl. Voda ho odnesla pryč. Hasiči a záchranáři po muži pátrali hluboko do páteční noci, bezvýsledně. Jeho tělo objevili až v sobotu ráno, voda ho vydala sama.

„Je to strašné, nikdo to nedokáže pochopit,“ naříká Jaroslavova sousedka, která na starého mládence nedá dopustit. Všem v okolí prý pomáhal, jak jen sám mohl.

Největší bolest prožívá Jaroslavova sestra. „Smrt přišla do naší rodiny přesně na výročí tragické nehody mé dcery Silvie,“ řekla Novému Času zdrcená Helena, u které byl jen pár minut před svou smrtí na návštěvě. „Říkali jsme mu, ať ještě nejezdí. Ale on opakoval, že už musí jet. Jel rovnou vstříc smrti. Asi je to osud, nevím,“ vzdychá žena.

Jaroslav není jedinou obětí povodní na severu Slovenska. Podle policie našel v rozvodněném korytě potoku Hvozdnica smrt také 56letý Dušan. Na soutoku potoku Belá a řeky Váh se v sobotu utopil polský kajakář (†44), kterému ani přes rychlý zásah hasičů už nebylo pomoci.

Povodně v Česku: Řeky klesají, policie šetří jednu smrt

Zřejmě v souvislosti s povodněmi zemřel také v Česku jeden člověk – důchodce v řece v Příboře u Nového Jičína. Muž se ztratil v pátek večer a poslední místo, kde ho viděli se pohybovat, bylo právě u břehu řeky. V sobotu ráno bylo jeho tělo bez známek života nalezeno. Policisté prověřují okolnosti úmrtí. "S ohledem na stav vodních toků v Moravskoslezském kraji pracují rovněž s variantou, že muž utonul po pádu do vody," řekla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

 

Stav na českých řekách se pozvolna uklidňuje. Řeky v Moravskoslezském kraji i ve Zlínském kraji klesají, hladina řeky Moravy v Lanžhotě na Břeclavsku v neděli podle předpokladů stoupla na první stupeň povodňové aktivity. Ve Strážnici na Hodonínsku naopak hladina klesla pod stupeň bdělosti. Vyplývá to z údajů na webových stránkách Povodí Moravy. Důvodem stoupání středního a dolního toku Moravy byl dotok a přítok z horních částí.

Video  Zálezlice před 15 lety smetla voda. Jak se tam žije dnes?  - Jan Doležal
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání