Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Srdce malého Aharana (†8): Bude bít v jiném dítěti

Autor: jos - 
8. listopadu 2011
16:53

Malý kluk s hloubavým pohledem. To byl osmiletý Aharan, jehož život vyhasl ve švýcarském Ittigenu při tragické autonehodě. Když jeho otci Thileepanovi oznámili krutou zprávu, neváhal a rozhodl se pro čin, z kterého mrazí. Aharanovy orgány nabídl okamžitě k transplantaci.

Aharan zemřel ve středu ráno cestou do školy. Na přechodu pro chodce ho srazilo nákladní auto.

"Když jsem přiběhl na tu křižovatku, viděl jsem sanitku, ale už jí nesvítil majáček. Došlo mi, že můj syn je asi mrtvý. Ptal jsem se, jestli mohu nějak pomoci, ale lékař zavrtěl hlavou," popisuje tragický moment Aharanův otec.

Během několika málo minut se rozhodl, že orgány svého syna poskytne k transplantaci. "Aharan je mrtvý, ale ostatní děti mohou díky němu žít. Jeho srdce bude bít dál," řekl otec ke svému těžkému rozhodnutí.

"Je to přeci jediná logická cesta. Když žiji, tak orgány potřebuji, ale k čemu mi je srdce, když jsem mrtvý," uvedl pro švýcarský Blick otec dvou dětí, který netuší, kolika dětem svým rozhodnutím zachránil život. "I kdyby to bylo jen jedno dítě, tak jsem za to velmi vděčný," říká a dodává, že by se kdyby to šlo, tak by se chtěl setkat s tím, kdo ponese ve svém těle Aharanovo srdce.

"Toužím po tom, ale neudělám to. Nejde přeci, aby se rodiče těch dětí cítili přede mnou provinile, že jejich děti žijí jen kvůli tomu, že můj syn umřel."

mavrodaphne ( 9. listopadu 2011 04:51 )

Jen pro informaci, rodice pochazi z Indie, kde je prevazne vira Hinduismus, Buddhismus, Jainismus a Sikhismus...

mavrodaphne ( 9. listopadu 2011 04:49 )

Tento chlapecek byl bohuzel druhy, behem jednoho tydne, co ve Svycarsku zemrel na prechodu.

mavrodaphne ( 9. listopadu 2011 04:46 )

w.mojko ( 8. listopadu 2011 21:47 )

Prečo niekoho mrazí z veľkorysého rozhodnutia otca,darovať orgány svojho mŕtveho dieťaťa? Jemu už život nevráti, ale orgány chlapca môžu žiť v inom človeku. Takže vlastne stále zostáva na tomto svete niečo z ich dieťaťa a zachráni život iným

pandrhola ( 8. listopadu 2011 17:22 )

U mne je tedy otec ,,Třída", protože v takovém okamžiku se takto rozhodnout, to nevím, zda bych to zvládl, i když tomu otci dávám plně za pravdu.Brrrrrrrrrr ¨!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi