Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Američanka (27) potřebovala transplantaci: Ledvinu sehnala přes inzerát

Selina byla zoufalá, a tak se obrátila na inzertní internetovou stránku. Vyplatilo se, dárce ledviny sehnala.
Selina byla zoufalá, a tak se obrátila na inzertní internetovou stránku. Vyplatilo se, dárce ledviny sehnala.  (Autor: Youtube.com)
Autor: Ladislav Leimer - 
16. prosince 2011
22:24

Obvykle tam píší lidé, kteří chtějí sehnat práci nebo prodat nábytek. Selině Hodge (28) z americké Floridy ale zachránila stránka Craigslist život. Žena trpící rozštěpem páteře chodila tři roky na dialýzu a nutně potřebovala novou ledvinu. Podala si tedy inzerát, na který, světě, div se, odepsalo přes 800 lidí. Selina mezi nimi nalezla svého dárce!

Lékaři Američance sdělili vážnou zprávu, že nutně potřebuje transplantaci ledviny. Ženu dali na seznam žadatelů, kde byla jen jednou položkou z 986 jmen. A tak se rozhodla jednat na vlastní pěst. Běží jí čas. Na inzertní server si v červenci podala žádost, že urgentně shání dárce nové ledviny. Selině, která od dětství trpí rozštěpem páteře a musí se pohybovat na elektromobilu pro invalidy, se z celého světa ozvalo přes 800 lidí! Jedním z nich byla i Stephanie Grant (23), která bydlela jen několik kilometrů od Seliny.

Server zakazuje prodej orgánů, ale nemá vůbec žádné omezení pro ty, kteří se po nich shánějí. „Obrátila jsem se na Craigslist, protože jsem nevěděla, kam jinam se ještě obrátit,“ řekla Selina. Odvážná Stephanie nabídla svou ledvinu, obě ženy pak podstoupily nutná vyšetření, aby se zjistilo, zda je vhodnou dárkyní. Naštěstí byla! V úterý v Miami úspěšně proběhla transplantace ledviny. Obě ženy se z ní nyní zotavují. „Jsem šťastná, že jsou stále na světě lidé s dobrým srdcem,“ prohlásila Selina. Nebýt inzerátu, možná by teď bojovala o život...

jakub-moravec ( 17. prosince 2011 06:23 )

Ale Jastane,proboha nepřehnal jste to? Kolik žen si v Česku nebarví vlasy? Ta úspěšná transplantace ledviny s tím nemá co dělat, ale Američané mohou zase kritizovat,jaký v Česku tam máte bordel s tou státní mafii,korupci,tunelářstvím...to v Americe zase nemají.

Zobrazit celou diskusi