Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ondřej Réda nemá nárok na určení otcovství!

Krajský soud zamítl osmnáctiletému Ondřejovi přiznat otcovská práva
Krajský soud zamítl osmnáctiletému Ondřejovi přiznat otcovská práva  (Autor: Jaroslav Krčál)
Autor: krč, ama - 
8. června 2010
18:28

S hlavou sklopenou opět odcházel od soudu Ondřej Réda (19). Marně usiloval o to, aby byl uznán za otce dítěte, které jeho přítelkyně dala k adopci. Soud mu řekl, že dítě již otce má a dva mít nemůže.

Krajský soud ve Svitavách potvrdil rozsudek a odmítl přiznat otcovská práva osmnáctiletému Ondřeji Rédovi. Mladík v roce 2008 několikrát souložil se čtrnáctiletou dívkou z Moravskotřebovska, která otěhotněla. V listopadu pak porodila holčičku a po dohodě se svou matkou Rédovi řekla, že se děťátko narodilo mrtvé.

Domáhání se otcovských práv

Od chvíle, kdy se osmnáctiletý Ondřej dozvěděl, že dítě žilo, se začal domáhat otcovských práv. Okresní soud je Rédovi odmítl přiznat, protože v době, kdy nabylo právní moci osvojení malé holčičky, byl zapsán do jejího rodného listu adoptivní otec a Ondřej Réda ztratil podle našich zákonů právo se o ní hlásit.

Réda se ale nevzdává: „Budeme bojovat dál. Do své péče bych ji chtěl. Ale je mi jasné, že by ji bylo špatné odebírat z rodiny, kde rok a půl žije," řekl novinářům po rozsudku.

Že je Ondřej otcem nikdo nepochyboval

U trestního soudu se prokázalo, že matka dítěte i babička Ondřejovi lhaly, když mu řekly, že dítě je mrtvé. Než Ondra stačil zjistit, že to není pravda, bylo děvče osvojené. Narodilo se 27.11. 2008 a již 3.3. 2009 nabylo právní moci její osvojení novou rodinou.

Přitom Ondra byl začátkem listopadu 2008 odsouzen k podmínce za to, že měl s přítelkyní sex, když jí bylo 14 let. Před tímto soudem o něm jako o otci dítěte nikdo nepochyboval.

Podle Zuzany Baudyšové, které za nadaci Naše dítě zastupovala holčičku, není však předpoklad, že Ondřej Réda by byl zodpovědný otec, neboť souložil s nezletilou dívkou.

Zuzana Baudyšová zastupovala u soudu zájmy holčičky Zuzana Baudyšová zastupovala u soudu zájmy holčičky | Jaroslav Krčál

sebejka ( 14. června 2010 10:49 )

jj.... HARPIE.... tohle jméno Ti sedne...

sebejka ( 14. června 2010 10:46 )

spíš se do toho vesr...ala babička

sebejka ( 14. června 2010 10:40 )

matka dítěte za spolupráce se svoji matkou se rozhodla tak, jak se rozhodla, což vypovídá samo o sobě, co to bylo za lidi. Měly více možností. Matka byla sama dítě. Jestliže má toto mimčo v rodném listě už jiné rodiče - všichni víme, jak náročný proces adopce je a že by dítě nedali hned tak někomu- tak a´T se do doho už neplete nikdo jiný. Kluk udělal blbost, předpokládám, že ve svém věku určitě o výrobku jako je prezervetiv, věděl. "Matka" se rozhodla a on jako nezletilec do toho stejně neměl co mluvit

sebejka ( 14. června 2010 10:34 )

jako, že dítě má právo na dítě??

sebejka ( 14. června 2010 10:33 )

nesouhlasím ani s těmi návštěvami, ať se prostě smíří s tím, že udělal blbost, za kterou bude do smrti pykat

Zobrazit celou diskusi