Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zatajili mu dcerku! Flastr dostala jen tchyně!

Ondřej Réda před okresním soudem ve Svitavách
Ondřej Réda před okresním soudem ve Svitavách  (Autor: František Krčál, ČTK)
Autor: ČTK, oj, Jaroslav Krčál - 
17. března 2010
14:59

Ondřej Réda (19) z Velkých Opatovic počal v roce 2008 dceru s tehdy 14letou přítelkyní Evou. Za sex s nezletilou ho odsoudili k půlroční podmínce. Potom se od své již bývalé lásky dozvěděl, že jejich dcera při porodu zemřela... Nebyla to však pravda! Soud dnes uznal, že porušili práva otce. Starší ženu navrhl potrestat půlročním vězením s podmínkou na jeden rok.

Matku nezletilé dívky, jejíž dítě bylo dáno bez vědomí otce po narození k adopci, potrestal v úterý svitavský soud za poškozování cizích práv půlročním vězením s podmínečným odkladem na jeden rok. Samotnou mladistvou matku obžaloby zprostil. Pro náhradu škody, kterou údajný otec dítěte Ondřej Réda vyčíslil na dva miliony korun, jej soudce Bohumil Kotala odkázal na řízení v občanskoprávních věcech.

Potrestaná žena si ponechala lhůtu pro možné odvolání, její mladistvá dcera se jej vzdala. Státní zástupkyně podala na místě odvolání proti zproštění obžaloby dívky, odvolat se hodlá i Réda.

"Myslím, že by mohli dostat víc, protože toho kluka poškodili na 18 let, než ta malá nabude dospělosti. Dřív se k ní určitě nedostane," uvedla po vyhlášení rozsudku Rédova matka Ilona Figlušová.

Zatajili mu dcerku a dali ji k adopci!

Je to jeden z těch neuvěřitelných příběhů. Vše začalo v listopadu 2008, kdy soud potrestal Ondřeje Rédu (18) podmínkou za sex se čtrnáctiletou školačkou, která otěhotněla. U soudu dívka potvrdila, že Ondra je otcem. Řekla také, že obě rodiny se dohodly na péči o dítě. Když však o 16 dní později porodila, dala dítě k adopci. „Do telefonu mně i Ondrovi řekli, že dítě zemřelo. Syn se zhroutil,“ vypověděla u soudu matka Ondřeje Rédy. Později však vypátrali, že dítě žije. Bylo ale už pozdě. Osvojení nabylo právní moci.

„Jde mi jen o to, abych mohl dceru vychovávat. Nešlo mi o jejich potrestání,“ řekl včera Ondra, který litoval, že soud nepřipustil test DNA na určení otcovství. Dívka totiž dnes tvrdí, že Ondra není otcem.

Ondřej Réda chtěl o dceru bojovat Ondřej Réda chtěl o dceru bojovat | Pavel Ryšlink, Jaroslav Krčál

Ondřej chce své dítě a 2 miliony

Jaké odškodnění Réda získá, závisí na dalším soudním řízení v občanskoprávních věcech. Mladík za nemajetkovou újmu, která má spočívat v v duševních útrapách a psychických potížích, požaduje dva miliony korun. Soudce upozornil, že podle lékařské zprávy Réda trpěl psychickými obtížemi ještě před narozením dítěte, a to mimo jiné kvůli problémům v komunikaci s rodinou dívky.

"Nárok dvou milionů korun mi přijde nepatřičný, já bych byl spíše pro satisfakci morální, ne finanční," uvedl Kotala. Rédovi také vzkázal, že pokud je skutečným otcem dítěte, zachoval se špatně, když čtrnáctiletou dívku přivedl do jiného stavu. V opačném případě rovněž chyboval, neboť v té době začal flirtovat s jinou dívkou, původní přítelkyně se mu pomstila nevěrou, čímž má mladík na celé věci svůj díl viny. V každém případě však byl ztíženo jeho případné uplatnění otcovských práv.

Ondřej s maminkou chvíli před rozsudkem Ondřej s maminkou chvíli před rozsudkem | František Krčál, ČTK

anelam ( 19. března 2010 09:54 )

svou pravdu mě jen zchází,podpis otce k souhlsu s adopcí?????

ouha ( 19. března 2010 00:38 )

Zájem o utajené dítě byl evidentně jen zastírací manévr, jak z toho vytřískat prachy a pomstít se protistraně, která ho dohnala k soudu za sex s nezletilou. Tomuhle pedofilovi by normální soudce dítě nesvěřil ani náhodou, zvlášť když dítě v pohodě a lásce vyrůstá v normální rodině.

anasyi ( 18. března 2010 01:39 )

pro miasek pro Harpi,mas pravdu ,ale ja nevim,ja mam z te kauzy divnej pocit.

anasyi ( 18. března 2010 01:31 )

singhaja,tak to bys uz mel zacit trenovat internacionalu

9030 ( 17. března 2010 21:42 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání