Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Gabriele Ungerové (37) pomohl Blesk a jeho čtenáři

Jedna z posledních fotografií, na které je Gabriela Ungerová společně se svou dcerou
Jedna z posledních fotografií, na které je Gabriela Ungerová společně se svou dcerou  (Autor: Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová, pes - 
9. dubna 2009
05:00

Životem těžce zkoušená Gabriela Ungerová (37) z Předonína na Litoměřicku zažívá po delším čase opět pocit radosti. Matka Kristýnky (10), kterou jí loni odebrali exekutoři a předali jejímu italskému otci, se zase s holčičkou uvidí. Díky Blesku a jeho čtenářům.

Gabriela bojuje o návrat dcery z Itálie do Čech velice usilovně. Holčičku ale naposledy viděla v lednu. Zápas o dceru matku vyčerpal nejen psychicky, ale i finančně. Na další cestu do Itálie už prostě neměla peníze. Pomohli ale čtenáři Blesku!

"Jedna rodina mi poslala peníze. Jsem jim vděčná, protože se díky tomu mohu za Kristýnkou znovu podívat," řekla matka, která pokaždé musí uhradit nejen cestu, ale i několikadenní ubytování v hotelu. Tamní sociální pracovníci jí navíc situaci stěžují tím, že jí k návštěvě Kristýnky určují hodiny v různých dnech. Například v lednu to byly dvě hodiny v pondělí, dvě hodiny ve středu a půl hodiny ve čtvrtek.

Za Kristýnkou se chtěla rozjet už o Velikonocích, bývalý manžel to ale nedovolil. Navíc musí o schválení termínu žádat tamní sociální pracovnice. "Doufám, že se uvidíme příští týden," řekla Gabriela Ungerová, která už teď pro dceru shání dárky. "Chce přivézt rifle a tričko," dodala.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi