Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Povodněmi zničené Zálezlice: Důchodci poslali peníze na pomoc, přišla otevřená obálka!

Do Zálezlic poslali peníze a přišla roztržená obálka!
Do Zálezlic poslali peníze a přišla roztržená obálka!  (Autor: Archiv Blesku, Facebook)
Autor: psch - 
21. června 2013
09:51

Středočeské Zálezlice, které před dvaceti dny zalila velká voda a víceméně tak vrátila stav z roku 2002, kdy povodně vesnici zničily, se stále vzpamatovávají. Obyvatelé uvítají každou pomoc. A jednu poslali i důchodci z Pardubicka. Do obce ale přišla rozříznutá obálka!

Důchodci z Moravan na Pardubicku se rozhodli, že pomůžou alespoň symbolickou částkou zatopeným Zálezlicím. Vybrali celkově 4800 korun a odeslali je do obce.

Přišla ale rozříznutá obálka! „Někdo nám ty peníze vzal, jedu to řešit na poštu,“ rozčílila se hospodářka Zálezlic Zdeňka Čížková. Na obálce je napsáno: „Poškozeno, horní část obálky v celé délce rozříznuta.“

Pošťák chtěl krást?

Rozříznutá obálka svědčí o tom, že někdo tušil, co se v ní může skrývat. To je jediné logické vysvětlení, proč přišla obálka porušená. Chtěl se snad o peníze obohatit pošťák, který zásilku donesl? Nebo snad někdo na pobočce?

Obálka přišla roztržená Obálka přišla roztržená | Facebook

Ke krádeži ale naštěstí nedošlo. "Kdepak, přece nejsme tak hloupí, peníze šly složenkou," řekla Věra Otradovská z moravanského Seniorcentra.

Trestní čin

Ač peníze přišly v pořádku, přesto jde podle České pošty o trestný čin, kterým se budou zabývat. "V každém případě je to šlendrián. Jestliže se někdo pokusil do dopisu z jakýchkoli pohnutek dostat, minimálně zřejmě porušil listovní tajemství, což je trestní čin," řekl serveru idnes.cz mluvčí pošty Ivo Mravinac.

naidka ( 21. června 2013 13:30 )

Poslat peníze v obálce poštou, to je jako je zahodit. Lidi, co se zásilkami pracují, musí mít šestý smysl nebo to nějak jinak zjistí, ale najdou a ukradnou. Jednou jsem posílala blbou stovku, a ani ta nedošla.

bafinka81 ( 21. června 2013 11:55 )

sibuna ( 21. června 2013 10:55 )

A místo toho,aby doručili balík,vhodí do schránky rovnou oznámení o uložení,ale můžeš si žádat o znovudoručení za mírný poplatek 20Kč!

jikar ( 21. června 2013 10:53 )

Jen blázen a důchodce posílá peníze v obálce

aronak ( 21. června 2013 10:43 )

Hlavně, že se stále zdražují poštovní služby. Teď je mají zdražovat znovu a když mají doručit doporučený dopis, tak než aby zazvonili, tak raději vhodí lístek do schránky, aby si člověk musel dojít na poštu. Také se mi několikrát za život stalo, že přišla zásilka poškozená, u časopisů, ve kterých měl být nějaký dárek, to je klasika, že je dárek vybraný.

Zobrazit celou diskusi