Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

S vodáky se převrátil raft: V Berounce hledají dva členy posádky

Dva vodáci se stále pohřešují
Dva vodáci se stále pohřešují  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, psch - 
2. června 2013
14:59

V sobotu v noci se na Berounce převrátil raft se třemi vodáky. Jednoho se podařilo z rozvodněné řeky zachránit, byl podchlazený, ale je v pořádku. Po dalších dvou pátrají záchranáři.

Dnes ráno oblast propátrával vrtulník. Nic ale nenašel a vrátil se na základnu. Od dnešního dopoledne dva až tři policisté prohledávají břehy a zaplavená pole. "Použití policejních potápěčů není v tuto chvíli možné, protože hladina Berounky se stále zvedá a je tam velký proud," řekl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Na raftu, který se převrátil mezi 22:00 a 23:00, byli tři lidé, jednomu se z vody podařilo dostat. "Muž byl podchlazený, ale jinak v pořádku.

Záchranáři jej po kontrole zdravotního stavu převezli do berounské nemocnice," řekla dnes ČTK mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. Po dalších pátrali policisté, hasiči i potápěči z poříčního oddílu Slapy, ale kvůli nepřízni počasí akci dnes po 01:00 ukončili.

"Nevím, proč se v noci vydávali na raft, už v sobotu byl na Berounsku minimálně druhý stupeň povodňové aktivity a evakuovali se lidé z chatových oblastí," dodal Vinčálek.

jahodove_ticho ( 2. června 2013 19:59 )

Souhlasím, tyhle kreténský vodáci co lezou na lodě v tomhle počasí patří pod hladinu! Jen zdržují záchranáře od práce potřebným!

missisir ( 2. června 2013 17:08 )

s takovýma idiotama by se záchranáři vůbec neměli zdržovat. kdo chce kam..

kapturek ( 2. června 2013 16:46 )

doufam ze az najdou jejich tela tak daji jejich rodinam zaplatit celou akci

Zobrazit celou diskusi