Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

O víkendu budou bouřky: Hrozí bleskové povodně!

Takhle o uplynulém víkendu velká voda řádila v severočeské Chrastavě.
Takhle o uplynulém víkendu velká voda řádila v severočeské Chrastavě.  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, rvs - 
11. srpna 2010
14:29

Podle meterologů nás opět čeká deštivý víkend. Od pátku do neděle hrozí silnější bouřky, na některých místech mohou nastat i bleskové povodně.

Srážky by ale měly být výrazně slabší, než o uplynulém víkendu. Spadnout by mělo maximálně 50 milimetrů srážek, což je čtvrtina toho, co minulou sobotu napršelo třeba v zatopených Hejnicích na severu Čech. Ve čtvrtek by mělo spadnout maximálně kolem 30 milimetrů.

"Velká četnost intenzivních bouřek se očekává hlavně mezi pátkem a nedělí včetně, ale prozatím se nedá přesně specifikovat, kde by ty bouřky měly udeřit a jak by měly být silné," upozornil odborník z ČHMÚ. Ojediněle může napršet až 50 milimetrů srážek. V současnosti to podle meterologů vypadá, že i kdyby se některé toky vylily z břehů, způsobí jen lokální zatopení sklepů.

anelam ( 12. srpna 2010 10:22 )

záleží na tom jak jste pojištění!Stavby,domácnost-záleží na tom jak velikou částku platíte.Já platím tu nejnižší-700kč a vím že dostanu nejvíc 20 000.Pojištění domácnosti jsem zrušila,KDYŽ K NÍ DOŠLO-vždy jsem neměla nárok -vždy se něco našlo!Takže ty 300 stovky dávám bokem a můžu říci,že mně to přijde laciněji.Ani pojištění dětí se mně nevyplatilo-když si syn vyrazil zuby přední na kole -nebyl nárok!Jedině,kdyby měl umělé!Takže pojišťovákům jde o zisk -o plnění ????Je potřeba ve smlouvě prostudovat vše!!!!A 3x se zeptat!!!!Jinak musím mít něco bokem,když se do podobné situace jak jsou povodně a záplavy dostanu!

Zobrazit celou diskusi