Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Smutný polibek pro zlomeného Jaroslawa Kaczyńského

Autor: jos, Fakt.pl - 
17. dubna 2010
17:58

Jaroslaw byl o 45 minut starší než jeho identické dvojče Lech. Vyrůstali bok po boku, denně si telefonovali. Nyní je Lech mrtvý a Jaroslaw cítí obrovskou prázdnotu. Potřebuje kolem sebe přátele, kteří mu vyjádří podporu.

Dobří přítelé, ty bude Jaroslaw Kaczyński potřebovat ze všeho nejvíc. Mezi ty nejlepší patří poslankyně Jolanta Szczypińska. Ta při tryzně za oběti leteckého neštěstí neváhala a Kaczyńskemu vtiskla soucitný polibek na pravou tvář. Gesto, které neslo jasné poselství: Jaroslawe, teď musíš být silný! V průběhu smutečního rozloučení na náměstí maršála Plusidského mu byla neustále nablízku. Stejně jako i další členové strany Právo a spravedlnost, které Jaroslaw Kaczyński předsedá.

Bratr mrtvého prezidenta již dříve přiznal, že u ruského Smolenska neztratil jen rodinu, ale také nejbližší spolupracovníky. Kromě sobotní varšavské tryzny téměř nevychází z domu, uzavírá se do sebe a trápí se. Je to pochopitelné. S bratrem se milovali a byli si podobní nejen fyzicky.

Dva, co ukradli měsíc

Už v roce 1962 společně zazářili ve filmu pro děti Dva, co ukradli měsíc. Oba si shodně vybrali pro studium práva, oba vstoupili do politiky, v roce 2002 společně založili politickou stranu Právo a spravedlnost. Lech se stal v roce 2005 prezidentem, Jaroslaw byl od července 2006 do listopadu 2007 předsedou vlády.

Denně byli v telefonickém kontaktu. Naposledy si volali necelou půlhodinu před pádem tupolevu u letiště Severnyj v ruském Smolensku. „Všechno jde podle plánu,“ byla poslední slova, která Jaroslaw od svého bratra Lecha slyšel...

(zdroj: Fakt.pl)

quonex ( 18. dubna 2010 05:04 )

Až se uklidní vášně, tak rusové vypustí důkazy, že letadlo opravdu přistávalo 4x, a že arogantní prezident který chtěl poručit mlze zavinil smrt všech cestujících.

sova13 ( 18. dubna 2010 00:34 )

Ále ten náš slavnej Plesk nejdřív napíše článek o Polácích, co kšeftujou s lístkama na pohřeb Kaczyńského a pak není schopnej vydejchat diskusi k článku a tak jí zruší . To mu tak vadí, že lidem došlo, že Poláci zase tak netruchlí a snaží se vydělat i na pohřbu svého "milovaného prezidenta

matyldamatylda ( 17. dubna 2010 21:58 )

Omlouvám se,to sem nepatří!!!!!Chybička se vloudila!!!Velmi se omlouvám!!!!

matyldamatylda ( 17. dubna 2010 21:35 )

moc jsem vám to přála,ale letošní nominace byly vyrovnané,klobouk dolů,všichni výborní

e.44 ( 17. dubna 2010 21:16 )

Podle neoficiálních odhadů samotných Poláků rozhodně netruchlí 60-70% z nich.

Zobrazit celou diskusi