Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exposlanec Morava uvažuje, že pozastaví členství v ODS

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
16. září 2008
15:20

Bývalý poslanec ODS Jan Morava uvažuje, že na nějaký čas pozastaví své členství ve straně. Rozhodnout se chce do čtvrtka.

Své rozhodnutí chce morava oznámit nejprve svému místnímu sdružení v Neratovicích. "Uvažuji, že do té doby, než ustanou útoky na moji osobu, tak pozastavím členství," uvedl Morava.

"To je institut, který má sloužit právě pro podobné případy," upřesnil Morava s tím, že až do doby, než ustanou útoky proti němu, nechce být spojován s ODS.

Na své funkce v ODS už Morava rezignoval. Přečíst si o tom můžete zde.

Devětadvacetiletý Morava se podle reportáže, kterou odvysílala televize Nova, snažil šířit intimní fotografie stranického rebela Vlastimila Tlustého.

Ty ale nechal zhotovit sám Tlustý ve spolupráci s Novou jako "návnadu". Morava se také nechal tajně vyfotit s dcerou poslankyně zelených Olgy Zubové. Fotografie chtěl podle reportáže použít k zastrašování političky, která ve sněmovně nehlasuje vždy s koalicí.


Poslanci Strany zelených chtějí, aby koalice zřídila interní vyšetřovací komisi k objasnění aféry kolem poslanců ODS Jana Moravy  a Vlastimila Tlustého. Shodli se na tom na úterním jednání poslaneckého klubu zelených. Novinářům to řekl předseda klubu Přemysl Rabas.

Video se připravuje ...
Další videa