Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Skandál v ODS: A teď je na řadě kdo?

Autor: Eva Pospíšilová, Eva Hofrichterová - 
9. září 2008
05:00

Českou politickou scénu dál paralyzuje vyděračský skandál v ODS. Jan Morava, který chtěl vydírat rebelku Olgu Zubovou, už sice včera složil mandát, ale...

ODS stále řeší, co s Vlastimilem Tlustým, který se nechal nafotit s modelkou ve vířivce jen proto, aby na něj vznikly kompromitující materiály.

"Ať odstoupí," vyzývá vedení strany a své členy o tom přesvědčuje pomocí SMS a e-mailů. Jenže... Reportáž Janka Kroupy z Novy odhalila, že o skandálu vědělo víc lidí než jen Morava s Tlustým. O tom, že existují jeho kompromitující fotografie, věděl minimálně ještě předseda poslaneckého klubu Petr Tluchoř. Morava totiž v reportáži cituje z jeho SMS zprávy, kterou reaguje na dotaz týkající se zisku lechtivých fotografií: "A prodávají se jednotlivě nebo v celku?" Vzít měl přitom kontakt na prodávající.

Tluchoř se ale teď od skandálu distancuje. Prý mu jen přišla nabídka nějakých fotek s Vlastimilem Tlustým, ale tu odmítl. Morava si měl vzít jen kontakt na ty lidi. Proč, když ho vlastně lechtivé fotografie poslance z vířivky nezajímaly?
"Ten kontakt jsem vzal. Ale nepředal. Pan Tluchoř se už o to nikdy nezajímal," reagoval na dotaz Blesku Morava. Že by mu jen Tluchoř dával radu, jak se v podobných situacích chovat?

Morava se včera podle očekávání vzdal poslaneckého mandátu. "Za svoji naivitu a svoje chyby přijímám, na rozdíl od řady jiných politiků ze všech parlamentních stran, plnou odpovědnost," uvedl na tiskové konferenci a doplnil: "Podlehl jsem provokaci, kterou připravil kolega Vlastimil Tlustý a je na něm, jak se on vyrovná se svým svědomím." ČSSD plánuje, že po volbách vyvolá hlasování
o nedůvěře vládě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa