Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Palin je volebním trumfem McCaina

Autor: pol - 
31. srpna 2008
05:00

Američané jsou ohromeni. Republikánský kandidát na prezidenta John McCain dal před všemi politickými matadory přednost půvabné ženě.

A aljašská guvernérka Sarah Palin (44), kterou si vybral jako případnou viceprezidentku, voliče dojímá svým příběhem.


Bývalá miss se koncem minulého roku dozvěděla, že její páté dítě bude postiženo Dawnovým syndromem. "Byl to šok," přiznává. Manželu Toddovi, který je pravým Eskymákem a šampionem v jízdě na saních, to řekla až za několik dní. "Neměli bychom se ptát 'proč my?', měli bychom říkat 'tak dobře, proč ne my?'," řekl jí prý tehdy.

Trig se narodil předčasně v dubnu. "Pro nás je perfektní," prohlásila guvernérka, když potvrzovala jeho postižení. A nejstarší syn Track (18), který je v armádě a chystá se do Iráku, matce poslal esemesku: "Skvělé, konečně mám bráchu!" Zatím měl totiž jen sestry Bristol, Willow a Piper.

Sama Palin tehdy přátelům rozeslala e-mail podepsaný 'otcem na nebesích': "Trig bude potěšením, v tom mi musíte důvěřovat. Není jiný, kromě jediného chromozomu..." Uplynuly jen čtyři měsíce a teď se Trigova matka může stát první ženou USA. Je totiž tím největším trumfem republikána McCaina.

Video se připravuje ...
Další videa