Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kdo usedl vedle Čaputové a Pavla? Dagmar Havlová, Bartoška či Koller na premiéře filmu o Havlovi

Aktualizováno -
18. března 2024
21:43
Autor: simao, man, ČTK - 
18. března 2024
21:18

Na Pražském hradě na pondělní večer nachystali premiéru nového filmu o Václavu Havlovi. „Dnes jsem měla velmi milou příležitost přijet sem do Prahy kvůli dvěma hodnotově mně blízkým prezidentům. Panu prezidentovi Havlovi a panu prezidentovi Pavlovi,“ hlásil vzácný host, slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Do publika však usedla nejen ona, ale i další známé tváře. Kdo dorazil?

„Pokud jde o pana prezidenta Havla, je pro mě samozřejmě zdrojem velké inspirace, pokud jde o budování a obranu demokracie, ale i pokud jde o participaci na ní, účasti na demokracii,“ říkala při příchodu slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Na Hrad dorazila v doprovodu přítele Juraje Rizmana, společně s nimi šli pěšky i Petr Pavel s první dámou Evou Pavlovou. Čaputová do ČR dorazila na pozvání Knihovny Václava Havla. Pavel řekl, že je rád, že přijela, a bude vždy vítaná. Na instagramu pak Pavlův tým zveřejnil pohled do zákulisí návštěvy Čaputové na hradním promítání.

Havlová, Bartoška, Koller či Dvořák

Na hradní projekci vyrazily i další známé tváře. Nechyběla bývalá první dáma Dagmar Havlová, přišel Jiří Bartoška či Pavlův přítel, někdejší velvyslanec v USA i Rusku Petr Kolář.

Do publika usedli také bývalý generální ředitel ČT Petr Dvořák, hudebník David Koller či disident František „Čuňas“ Stárek.

Čaputovou i Pavla před projekcí filmu přivítal režisér Petr Jančárek. Dokument Tady Havel, slyšíte mě? je o posledních letech života prvního českého prezidenta, kdy Havel mimo jiné režíroval film podle námětu své divadelní hry Odcházení.

Video  David Koller na premiéře nového dokumentu o Václavu Havlovi  - Maxmilián Nový, Daniel Kristl
Video se připravuje ...

Režisér: Naprostá důvěra ze strany Havla

Dokument, který obsahuje dosud nepublikované záběry, měl premiéru na loňském Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava. Tuzemská kina snímek uvedou od 11. dubna.

„S Václavem Havlem jsem začal spolupracovat v roce 2003. Naše vztahy charakterizovala naprostá otevřenost a důvěra ze strany Václava Havla a moje absolutní zodpovědnost vůči němu. Během posledních let Havlova života tak mohlo vzniknout přes dvě stě hodin unikátního, dosud nikde nepublikovaného materiálu, který se pak stal základem celovečerního dokumentu,“ uvedl ke snímku režisér Jančárek.

Video  "Rande" ve čtyřech: Pavel s Evou a Čaputová s Jurajem vyrazili na film o Havlovi na Pražský hrad  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

 

inae3815 ( 19. března 2024 08:39 )

David Koller pravděpodobně míří do politiky.

Antifiala ( 19. března 2024 07:18 )

Komunistický kontrarozvědčik a práskač soudruh Pávek prý u filmu dojatě plakal.

Eva Komárková ( 18. března 2024 22:59 )

To by měl Venca Havlojc radost a jistě by přikuloval. Kor když by mu tleskal bejvalej komunista se svojí tetkou. Proti takovým VH hrdinně bojoval vysedávaním po hospodách a psaním velmi kvalitních literárních děl. Jo a bude pak nějakej mejdan nebo půjdou domů po svých?

9876543 ( 18. března 2024 22:27 )

"""Významní darmožrouti ", všichni vedle sebe.Ještě by měl dorazit ředitel ND Burian ,ten nedávno prohlásil"kultura zachrání svět, 😨 😃 👎 Tak to jsem zvědavá kdy. Tak silné prohlášení bez důkazů? svědčí o pokročilém paranoikovi.

Přehnaná kultura, a mediální masáže, nás přivedou do pekel.Stačí vzpomenout Šídlo....

Dorota Dorota ( 18. března 2024 22:23 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa