Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blažkův náměstek Stanislav: Před novináři prchal oknem z WC, teď rezignoval

Autor: ČTK, bel - 
4. března 2024
18:24

Náměstek Pavla Blažka na ministerstvu spravedlnosti Antonín Stanislav (oba ODS) rezignoval, informovaly o tom Seznam Zprávy. Svou rezignaci Stanislav zdůvodnil údajným tlakem a lynčem. Vysoce postavený úředník se „proslavil“ mj. tím, že se před novináři ukrýval na záchodě, odkud pak údajně pláchl okénkem.

„Rodina, slušnost a zodpovědnost vůči agendě je pro mě prioritou. Rozhodl jsem se rezignovat na funkci náměstka ministra, svoji rezignaci jsem předal ministrovi Pavlu Blažkovi k 1. březnu 2024,“ napsal Stanislav a zdůvodnil to údajným mediálním tlakem a lynčem ze strany Seznam Zpráv. Tento web o jeho konci jako první informoval.

Končí po měsíci neplaceného volna

Nyní už bývalý náměstek na začátku února nečekaně oznámil, že si z rodinných důvodů bere blíže neupřesněné několikaměsíční neplacené volno. Nyní je definitivně jasno, že se na ministerstvo nevrátí.

„Po měsíci neplaceného volna jsem zkontaktoval pana ministra a sdělil mu, že i přes zodpovědnost vůči rozpracované práci a agendě ministerstva spravedlnosti nemohu funkci vykonávat, aniž by cílenými útoky a tlaky redaktorů netrpěla má rodina a dobré jméno ministerstva,“ uvedl dnes Stanislav.

Na Stanislava loni v listopadu podal protikorupční podnět dosavadní ředitel insolvenčního odboru Ministerstva spravedlnosti Jan Benýšek. Stal se tak historicky prvním známým oznamovatelem podezření na korupci, který využil nového zákona na ochranu whistleblowerů.

Seznam Zprávy také loni zveřejnily sérii zpráv, v nichž kritizovaly Stanislavovu činnost na postu ředitele Domova sociální péče v Tmavém Dole na Trutnovsku.

Video  Hráči: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek o novém trestním řádu i o milostech udělovaných prezidentem  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Neslavný úprk z WC

Do loňského prosince byl Stanislav místopředsedou královéhradecké krajské ODS. V současnosti je zastupitelem města Rtyně v Podkrkonoší, předsedou místního sdružení ODS Česká Skalice na Náchodsku a členem oblastní rady ODS Náchod.

Již bývalý Blažkův náměstek Stanislav také čelil podezření, že přiklepával zakázky svým blízkým a podporovatelům ODS nebo podezření, že lhal soudu.

Před dotazy reportérů v minulosti prchl okénkem na záchodě. „Když za ním kvůli tomu reportéři přijeli až na jednání zastupitelstva do Rtyně, kde bydlí, utekl před nimi na záchod, odkud pak zmizel okénkem,“ uvedly před časem Seznam Zprávy. „Já jsem neprchal. Já jsem opustil jednání zastupitelstva, které trvalo poměrně dlouho,“ bránil se následně Stanislav.

Tuto epizodu na síti X vtipně okomentoval i bývalý politik Miroslav Kalousek (TOP 09). „Jaké závěry učiní personální analytik z této příhody? Náměstek ministra Vlády ČR : 1. Je štíhlý a v dobré fyzické kondici. 2. Není zatížen sebeúctou,“ napsal Kalousek. 

Video  Náměstek Stanislav byl v minulosti hostem pořadu Blesku Epicentrum.  - Bára Horáková
Video se připravuje ...

Jiří Zvěřina ( 4. března 2024 20:02 )

Teď ještě Blažek...

Marie Bursikova ( 4. března 2024 19:56 )

To bude asi pršet a je potřeba se schovat k Nejedlému.Dalsi krasavec Jurečka na večírku když umírali studenti ! Výkvět národa křišťálový vsichni

MAMKA2316 ( 4. března 2024 19:18 )

Babiš a Okamura k tomu Konečná zase bude dobře !!Raději podám ruku Slovákovi jak Pražákovi teda než 80% Pražákům !Důchodci Slovenští i Čeští i Pražáci jezdí na železnici na Slovensku od 62 let zdar­ma..­..Pot­řebu­jete malou fotku a ihned Vám průkaz vystaví...
Vzkaz ze Slovenska.
Současný český prezident považoval za vhodné pokárat „svého mladšího bratra“ (Slovensko) za opovážlivost mít vlastní názor, který se liší od jeho názoru. Zatím si nevšiml, že Česko by mělo následovat Slovensko v mnoha věcech a mělo by se u něj poučit:
- letos Slovensko zrušilo koncesionářské poplatky za rozhlas a televizi všem slovenským důchodcům nad 60 let. TV a rozhlas mají automaticky zadarmo, nikde nemuseli nikoho o nic žádat. Na rozdíl od toho vláda v Česku protizákonně ukradla letos každému českému důchodci 1000 Kč, které jim náležely v souladu s platným zákonem (jehož platnost vláda o své vůli a svým rozhodnutím jenom tak z ničeho nic zrušila);
- už léta funguje na Slovensku elektronická evidence tržeb, a dokonce i každá babka na trhu, která prodává své nadprodukty, má na pultě elektronickou pokladnu a bez problému eviduje, vykazuje a zdaňuje (pokud to přichází v úvahu) své tržby; šedá ekonomika bující v Česku byla tím značně omezena;
- deficit státního rozpočtu a zadluženost státu nikdy nedosáhla na Slovensku takových hodnot, aby se tam muselo rušit např. školkovné, daňové úlevy za nepracující manželku/manžela aj
- PET lahve jsou na Slovensku vratné už od loňska, bez problému se vracejí do obchodů a recyklují;
- elektronické mýtn

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa