Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Poslanci znovu projednají manželství pro všechny. A podpořili novou definici znásilnění

Autor: ČTK - 
7. února 2024
12:56

Poslance čeká dnes odpoledne druhé kolo projednávání návrhu na uzákonění možnosti uzavírání manželství i pro stejnopohlavní páry. Prvním čtením prošla změna trestního zákona o vymezení znásilnění.

K poslanecké novele občanského zákoníku o zakotvení manželství i pro gaye a lesby budou moci zákonodárci předkládat pozměňovací návrhy. Ve hře zřejmě budou opět úpravy, podle nichž by se svazek dvojice lidí stejného pohlaví nazýval partnerstvím, nikoli přímo manželstvím. Různí se šíří práv, které by tyto páry měly. Jde zejména o práva k dětem. Ústavně-právně výbor se již dříve nepřiklonil k žádné z takových pozměňovacích návrhů a nepodpořil ani původní podobu předlohy.

Novela trestního zákoníku, která předpokládá opuštění pojetí znásilnění jako silou vynuceného pohlavního styku, prošla prvním čtením. Pro hlasovalo napříč politickým spektrem 139 poslanců, proti nebyl nikdo.

Dneškem by měla nynější dvoudenní řádná schůze Sněmovny skončit. Ve čtvrtek se poslanci mimořádně sejdou z podnětu opozičního hnutí ANO k jednání o nezaznamenaném majetkovém podílu premiéra Petra Fialy (ODS) v Podnikatelské družstevní záložně.

jajas ( 9. února 2024 10:22 )

"Trapas Pekarové Adamové: V Arménii slíbila boj za svobodu, v Ázerbájdžánu hned otočila.
"O nemalý trapas se postarala i na své návštěvě Arménie a Ázerbájdžánu. Zatímco v Jerevanu tvrdila, že se v sousedním Ázerbájdžánu bude za Armény rvát, v sousední zemi musela svou rétoriku výrazně mírnit."
U té blbky je to už klasika, kam jede, tam trapas....měli by ji zakázat jezdit do zahraničí, i když ona je schopna vykládat blbiny i v česku....takže je to "ztracený případ".... 🙁 👎

jajas ( 9. února 2024 09:35 )

"„Myslím si, že není možné zavést rovnoprávný vztah mezi mužem a ženou, mužem a mužem. Mimo jiné proto, že jeden z účelů, ne jediný, je plodit děti. To se prostě nedá dohnat tím, že uděláme nějakou rovnoprávnost,“ uvedl ministr Blažek." 🙂
Z rozhovoru v pořadu Interview ČT24, včera 8. února 2024 14:15.

BobyNo1 ( 9. února 2024 08:11 )

Napíšete článek o ostudné cestě Pekarové a Adamové do Arménie a Ázerbájdžánu?

Uživatel_5522193 ( 8. února 2024 18:55 )

Souhlas 👍

Uživatel_5522193 ( 8. února 2024 18:52 )

S píše referáty jako pro Love Parade 🙈

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa