Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bartoš řešil u Pavla podporu bydlení i eDoklady. A shodli se na podpoře eura

Autor: ČTK - 
11. ledna 2024
16:45

Vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) na dnešní schůzce s prezidentem Petrem Pavlem mluvil o zákoně o podpoře v bydlení, zavedení eDokladů nebo dezinformacích. Jednali spolu také o vnitřní i vnější bezpečnosti ČR nebo o novoročním projevu prezidenta, ve kterém vyzval k přijetí eura. Bartoš to po jednání řekl novinářům.

S prezidentem podle Bartoše plynule navázali na předchozí schůzky, naposled se sešli v červenci. Hlavním tématem setkání byla debata o kvalitě života lidí v Česku a v jednotlivých regionech, uvedl vicepremiér. „Informoval jsem ho o krocích, které podnikáme, abychom pomohli právě těm zranitelným územím, kde v ČR žije celých 25 procent lidí,“ řekl.

Tématem bylo také bydlení, podle Bartoše s Pavlem mluvili o zákoně o podpoře v bydlení. „Chtěl bych, aby tento zákon už v příštím měsíci projednávala vláda, pan prezident se vyjádřil s podporou k tomuto návrhu zákona,“ uvedl Bartoš. Diskutovali také pokrok v digitalizaci státní správy, Bartoš Pavlovi ukázal fungování eDokladů. Od pondělí 22. ledna podle něj budou mít občané možnost prokazovat se českým úřadům a institucím digitální podobou osobních dokladů místo fyzických.

Řešili také dezinformace, geopolitickou situaci nebo téma vnitřní i vnější bezpečnosti ČR. Mluvili i o novoročním projevu prezidenta, ve kterém vyzval ke konkrétním krokům k přijetí eura. „V tomto jsme taktéž ve shodě,“ uvedl Bartoš.

Vicepremiér pozval Pavla na konferenci, která se má zabývat podporou tří regionů strukturálně postižených krajů – Karlovarského, Moravskoslezského a Ústeckého. Konat by se podle Bartoše měla v únoru v Ústeckém kraji. Pavel o problematice tří krajů hovořil pravidelně. Byly to také první regiony, které navštívil po svém zvolení.

Prezident Bartoše přijal i v polovině července. Tehdy mluvili o problematice regionálních nerovností v Česku. Vicepremiér v červenci ocenil, že se Hrad o tyto otázky intenzivně zajímá a spolupracuje s jeho ministerstvem, které je má v gesci.

Video  Babiš: Nechci euro! Česká koruna je lepší, žádné euro nepotřebujeme.  - Facebook - A. Babiš
Video se připravuje ...

jajas ( 13. ledna 2024 08:38 )

Hofl Hoflíček: roxin si hledá práci? Jak jsi na to přišel? 😨

jajas ( 13. ledna 2024 08:37 )

Stejná "zajímavost" se ukazuje u tebe. ty tvoje anofeťácké *** meleš také stále dokola, takže jste si kvit..... 🙂

roxin ( 12. ledna 2024 18:04 )

karma 👍 👍 👍

karmazdarma ( 12. ledna 2024 17:56 )

Soudruhu, máš to stále popletené,ale vidím, že je to marné už jsem ti to psal jednou,komu není shůry dáno v apatyce nekoupí. A copak ti není jasné, že jsou Piráti komunisti?

karmazdarma ( 12. ledna 2024 07:27 )

Máš to pořád popletené soudruhu, Babiš mě je u rektu a jen tak pro pořádek Okamura byl spolupracovník STB . Ty jsi hodně velký zoufalec, ty koblihy Ti pěkně vlezly na mozek. Měl by si se konečně naučit jinou větu,už jsi trapný. 😅

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa