Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Fiala kvůli nemoci ruší další plány: Nebude ani na připomínkových akcích k 17. listopadu

Aktualizováno -
16. listopadu 2023
15:19
Autor: ČTK - 
16. listopadu 2023
14:49

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) se kvůli nemoci nezúčastní připomínek 17. listopadu. K pracovnímu programu se premiér vrátí počátkem příštího týdne. Sdělil to na síti X. Schůzky a další agendu premiér zrušil od úterý. V noci na sobotu se vrátil z pracovní cesty po Africe. Na síť dnes napsal, že Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, kdy si Česko připomíná mimo jiné pád komunistického režimu a návrat svobody a demokracie, je pro něj nejkrásnějším státním svátkem.

„Zítřejší Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva je pro mě osobně nejkrásnějším státním svátkem. Připomínáme si mj. pád komunistického režimu a návrat svobody a demokracie do naší země. Myslíme na všechny statečné lidi, kteří se dokázali postavit oběma totalitním diktaturám. Slavíme to, že už více než tři desetiletí máme možnost svobodně uskutečňovat svoje cíle a sny a že osud naší země záleží jen a jen na nás. Bohužel mi letos nemoc nedovolí, abych se oslav jako každoročně zúčastnil osobně. Mrzí mě to, ale myslí a srdcem budu se všemi, pro které je 17. listopad stejně tak důležitý jako pro mě. K pracovnímu programu se naplno vrátím na začátku příštího týdne,“ uvedl na svém účtu na síti X.

U příležitosti 17. listopadu se uskuteční řada pietních akcí, happeningů, koncertů či průvodů. Oslavy Dne boje za svobodu a demokracii a Mezinárodního dne studentstva se uskuteční v Praze i dalších městech. Hlavní vzpomínkové akce budou tradičně před pamětní deskou na pražské Národní třídě, kde byl v roce 1989 komunistickou policií násilně potlačen studentský průvod. 

Pepi53 ( 18. listopadu 2023 10:05 )

Chudák přežral se německé nutteli.Bylo jí moc a byla kvalitnější a na to jeho bachor není zvyklý.Trápí ho běhavka a jeho tělo se snaží vypudit z těla jedovatou pochutinu.Příště jen tu naši.

Uživatel_5631553 ( 17. listopadu 2023 20:04 )

Z Afriky se už nemusel vracet, měli si ho tam nechat s tím SLEPENCEM ! ! !

jajas ( 17. listopadu 2023 20:00 )

Fiala raději onemocněl, jinak by na těch "oslavách" dostal naloženo jako Rakušan....

baronessa ( 17. listopadu 2023 16:48 )

Politická chřipka je vážná choroba.

Uživatel_5483461 ( 17. listopadu 2023 14:52 )

No ona žádné vejce nesnese ani pukavce jelikož přirovnání pekarove k slepici je největší urážka té bezbranné drůbeže ( slepice), která je užitečnější než ona

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa