Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

S Babišem na věčné časy. Šéf ANO řekl pro Blesk, že bude obhajovat post předsedy hnutí

Aktualizováno -
29. října 2023
14:06
Autor: vr, Mii, ČTK - 
29. října 2023
13:38

Andrej Babiš se znovu chystá kandidovat do čela hnutí ANO. Jako první to řekl v pořadu Hráči na Blesk.cz. Zatím neví, zda bude usilovat i o post premiéra. Momentálně se chce zaměřit na volby do Evropského parlamentu.

„My budeme mít sněm příští rok, zvolíme předsedu (…) jo, budu kandidovat na předsedu,“ řekl v pořadu Hráči. „To rozhodne hnutí,“ dodal k otázce, zda bude kandidátem ANO na premiéra. „To je předčasné. My potřebujeme teď vyhrát evropské volby a dostat tam loajální zástupce, kteří budou bojovat za české zájmy,“ navázal Babiš s tím, že neví, jestli by chtěl být premiérem.

Babiš na konci loňského října doposud jediný předseda hnutí ANO oznámil, že bude kandidovat na prezidenta republiky. Jeho kandidaturu podpořilo 56 poslanců hnutí ANO. V druhém kole prezidentské volby v roce 2023 prohrál s generálem ve výslužbě Petrem Pavlem. Získal 41,67 procenta hlasů, jeho soupeř pak 58,32 procenta.

Co řekl Babiš o svém dalším působením v politice? Sledujte v pořadu Hráči:

Video  Babiš v Hráčích: „Jsem trochu na hlavu“ a proč zatím nepředá své impérium dětem?  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Babiš patří k nejkontroverznějším politikům současnosti, mezi voliči má velkou skupinu podporovatelů, ale i silnou skupinu odpůrců. Proti jeho vládě i jemu osobně se v roce 2019 konaly nejmasovější demonstrace od listopadu 1989. Někteří komentátoři či političtí oponenti ho označují za populistu. Podstatnou část své politické kariéry se Babiš potýká s vyšetřováním v souvislosti s farmou Čapí hnízdo i s podezřením ze střetu zájmů.

nadčasový MP ( 1. listopadu 2023 11:56 )

Za komunistů jsme se měli všichni stejně dobře. Majetek ani konzumní život nepřináší nic, jen potíže. Svoboda, zdraví, spokojenost a být šťastný znamená mít se dobře.

9876543 ( 30. října 2023 13:26 )

Tak to je jen dobře,..co jiného má vláda dělat, než se starat o to, aby se lidem vedlo lépe,a lépe?. Pohřbívače ekonomiky NEPŘEJÍCNÉ ODSáky nepotřebujeme..ODS je stále stejná, vše jen ve vlastním zájmu.
To se zas dozimetři zvencnou..

bleskovka ( 29. října 2023 15:37 )

Nevidím na tom nic špatného,ti co se za komunistů měli dobře,tak si pro to vyznamenání došli.

roxin ( 29. října 2023 15:15 )

Kdyby se stal prezidentem Babiš určitě by nedával vyznamenání vrahům a těm co si to nezaslouží stejně jak Zeman, neměl by důvod se omlouvat za minulost protože o něm se ví všechno a že byl v STB ale nemá tolik na triku jak pávek který donášel papalášům a SSSR ze západu. Je dobře že není prezident jako premiérovi to líp sedělo, no a že předával teď bývalý komunista a vojenský rozvědčík s krycím jménem pávek ten se chce zavděčit a očistit aby se na jeho komunistickou minulost ZAPOMĚLO tak proto rozdává metály chartistům!!!

anna1234 ( 29. října 2023 14:52 )

.. zatím co kdyby se stal prezidentem on, tak by vůbec nevadilo, že vyznamenání předává bývalý komunista a spolupracovník s StB Kdyby Babiš radši tohle téma vůbec neotevíral, udělal by jenom dobře, ale takhle ... fakt si do pusy nevidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa