Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Další změna na Hradě: Domácí protokol nově vede ostřílená diplomatka Hlavsová

Autor: ČTK - 
13. září 2023
16:21

Bývalá velvyslankyně v Bosně a Hercegovině, Srbsku a Slovinsku Ivana Hlavsová má na Pražském hradě na starosti domácí protokol, uvedl dnes server Lidovky.cz. Informaci webu sdělily dva diplomatické zdroje a potvrdila vedoucí prezidentské kanceláře Jana Vohralíková. Hlavsová oddělení vnitřního protokolu vede od začátku září. Odbor protokolu jako celek řídí Tomáš Pernický, dřívější velvyslanec v Bělorusku a Gruzii.

Hlavsová za prezidenta Václava Havla ještě před rozdělením Československa krátce pracovala v zahraničněpolitickém odboru Alexandra Vondry, nynějšího europoslance a místopředsedy ODS.

Nejde o jedinou personální změnu na Hradě v poslední době. S platností k úterý 5. září byl zrušen kabinet prezidenta Petra Pavla, skončila jeho ředitelka Linda Jozwiak Kopecká. O den později byl zřízen sekretariát prezidenta, jehož vedoucí se stala Lucie Obdržálková. Na pozici ředitele odboru komunikace zatím nikdo vybrán nebyl. Do minulého úterý jej vedla Markéta Řeháková, která nadále zůstala jen Pavlovou mluvčí.

Podle webu Lidovky.cz se promění i legislativní a právní odbor Hradu. Jeho ředitel Václav Pelikán odchází do důchodu, Hrad podle serveru opustí i právní poradce Petr Pánek.

Video  Prezident Pavel jmenova ústavní soudkyní Veroniku Křesťanovou  - ČTK
Video se připravuje ...

 

9876543 ( 4. října 2023 12:57 )

Vést hradní protokol...Jaká je to asi den co den, 8 hodin práce ? Proč to nedělá vohralíková ? Co ta vlastně má na starost, vykrmená, červená ve gzichtě.. hypertenze.
Kolik je za pávka na hradě zaměstnanců,..a ty jejich platy ?Snad to nebude tajemství.

zkzkz ( 14. září 2023 22:57 )

Babišova Inflace ( 14. září 2023 21:41 )

Takových svinstev každý volič ANO pošle 10 za půl hodiny.

Monika Zajacová ( 14. září 2023 15:17 )

jajas ( 14. září 2023 09:43 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa