Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vládní společenstvo prstenu: Fiala a Válek nosí „chytrý kroužek“... stejný má i princ Harry

Autor: David Polák - 
15. července 2023
05:00

Jeden prsten vládne všem! Tak tuto větu z Tolkienova díla Pán prstenů lze použít u premiéra Petra Fialy (58, ODS) a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (63, TOP 09). Oba nosí na prstě stejný kroužek. Ten jim sice kouzelnou moc nedává, zato střeží jejich zdraví.

Při čtvrteční návštěvě Petra Fialy v pořadu Blesku Ptám se, pane premiére si nešlo nevšimnout, že host má na prstě dva prsteny. Jeden ve zlaté barvě a druhý v černém provedení, který bije do očí. „Na levé ruce mám svatební prsten a na pravé chytrý prsten,“ prozradil Blesku předseda vlády. A podobný redakce objevila i u ministra zdravotnictví z TOP 09. Válek ale na rozdíl od šéfa ODS nosí svůj kroužek na malíčku pravé ruky už pět měsíců. „Jsem s ním moc spokojen,“ svěřil se Blesku šéf rezortu.

Kontrola spánku

Co vlastně chytrý prsten je? „Mám rád moderní věci a toto je tzv. chytrý prsten, který snímá funkce těla. Kontroluje například spánek a další věci. Je to něco, jako jsou chytré hodinky,“ vysvětlil Blesku Fiala. Ten nosí kroužek od finské společnosti Oura ring. Cena jejich produktu se podle webových stránek pohybuje v přepočtu od 7,5 do 14 tisíc korun. Koupit ho lze v několika barvách, jako je stříbrná, černá, zlatá či růžová.

Monarcha či herci

Kromě českých politiků svůj »prsten moci« nosí i v zahraničí. Jeden čas ho na pravé ruce měli i člen britské královské rodiny princ Harry (38), americká herečka Jennifer Anistonová (54), v Česku známá jako Rachel Greenová ze seriálu Přátelé, nebo herec Ashton Kutcher (45). 

Co všechno umí?

Prsten snímá tělesné funkce, které pomohou nositeli zlepšit návyky týkající se zdraví. Přes den sleduje kroky, tepovou frekvenci či spálené kalorie. Přes noc pak měří fáze spánku – REM (lehký a hluboký), jeho kvalitu, dobu do usnutí, dechovou frekvenci či množství nočních pohybů včetně saturace krve kyslíkem.

9876543 ( 3. prosince 2023 16:43 )

Ten jeho chytrý kroužek je jen k vysílání signálů a ještě lživých.

evzen-lovec ( 24. srpna 2023 18:17 )

Kéž by ten kroužek dokázal i elektrošoky za každou vyslovenou lež!!

pindal ( 18. července 2023 19:45 )

Slušňák který podporuje válku?

pindal ( 17. července 2023 12:28 )

Když vidím Fialu,jehož hlavní devíza je slušnost,říkám si pozor.Za slušností se dovedou skrýt zhovadilosti,které se ani největší hulvát nedovede představit.
Slušnost sama o sobě je pěkná,ale může také jenom sloužit k dosažení určitého cíle.Jenom slušnost z lásky má vysokou hodnotu pro člověka.Dá se zneužít.Bránit se proti slušnosti dovede málo kdo, pouze tzv.neslušný člověk a to nikdo být nechce.Ale někde je to napsáno,podle plodů poznáte je.

zkzkz ( 16. července 2023 21:09 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa