Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pavel přijal na Hradě Piráta Bartoše: S prezidentem řešili rozvoj bydlení

Aktualizováno -
14. července 2023
18:00
Autor: ČTK - 
14. července 2023
13:33

Vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) na dnešní schůzce s prezidentem Petrem Pavlem mluvili o problematice regionálních nerovností v Česku. Bartoš ocenil, že se Hrad o tyto otázky intenzivně zajímá a spolupracuje s jeho ministerstvem, které je má v gesci. Oba politici spolu mluvili také o dostupném bydlení, zrychlení stavebního řízení, podpoře regionů, dotačních programech či digitalizaci, řekl Bartoš novinářům po schůzce na Pražském hradě.

Dnešní jednání navázalo na první setkání, které se uskutečnilo v únoru, nedlouho po Pavlově zvolení prezidentem. Bartoš je rád, že regionálním nerovnostem se Pavel věnoval ve své kampani a během svých výjezdů do krajů. Připomněl, že v prezidentské kanceláři nově funguje oddělení regionů a komunit, které spolupracuje s MMR zejména při výměně informací, dat i praktických řešení pro regiony.

Místopředseda vlády také představil prezidentovi reformu, která má rozšířit možnosti dostupného bydlení, a to za pomoci zákonů i finančních nástrojů. Mluvili o tom, jak pomoci regionům se získáváním peněz na realizaci různých projektů, jak v Česku zrychlit stavební řízení nebo o projektu takzvané E-dokladovky, která má sloužit k elektronickému prokazování totožnosti v EU.

Schůzka Pavla s Bartošem je další v řadě v setkávání prezidenta s jednotlivými ministry. Naposledy se Pavel sešel na konci června s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN), s nímž probíral zejména, jak v současné situaci posílit odolnost společnosti vůči bezpečnostním hrozbám, chudobě i nebezpečí v digitálním světě.

V předchozích týdnech prezident jednal na Hradě také například s ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou (STAN) o energetické situaci v zemi nebo ministrem financí Zbyňkem Stanjurou (ODS) o konsolidačním balíčku vlády. Pravidelně se pak Pavel schází s premiérem Petrem Fialou (ODS).

Video  Pavel vytkl Sněmovně: Chybí mi větší vzájemné naslouchání mezi vládní většinou a opozicí.  - PSP ČR
Video se připravuje ...

jajas ( 16. července 2023 21:19 )

Tak jestli víš, že to bylo i u Dostálové, je divné, že to provozuje i Bartoš! Tip přece chtěli být lepší, správnější, pravdivější a hlavně spra­vedli­vější­....ne?

jajas ( 16. července 2023 21:16 )

jajas ( 16. července 2023 21:15 )

Možná...ale ona to aspoň tak nevykřikovala a neslibovala jako ten zdredovaný inženýr......měl toho plnou "ústa" má tři funkce a všude je "plně vytížený" akorát nikdo netuší jak ....ani jestli tedy už na něčem aspoň pracuje. Protože jestli jo, měl by pohnout, volby se blíží a všechno může být jinak....

roxin ( 15. července 2023 07:48 )

Od předchozích vlád byla v r.2021 funkce DIGITALIZACE BARTOŠE PRO MÍSTNÍ ROZVOJ, a 3 MINISTERSTVA- PRO VĚDU A TECHNIKU, VÝZKUM A INOVACE A MINISTERSTVO PRO LEGISLATIVU.

roxin ( 15. července 2023 07:27 )

Hm a koho se měl ptát jajas na výsledky Dostálové?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa