Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babiš odmítl jít k Moravcovi, do TV chtěl poslat Havlíčka. Nepořídil a čílí se: „Nikdy!“

Aktualizováno -
13. května 2023
18:57
Autor: simao - 
13. května 2023
11:40

Petr Fiala (ODS) vs. Andrej Babiš (ANO), takový program na neděli slibují aktuální Otázky Václava Moravce na ČT. Jenže má to háček. Expremiér Babiš do debaty s Fialou, kterého kritizuje ANO za vládní konsolidační balíček, přijít nechce. Navrhl za sebe záskok - Karla Havlíčka (AN). Odpověď z Kavčích hor na sebe nenechala dlouho čekat.

Otázky Václava Moravce na neděli slibují debatu premiéra Fialy (ODS) s jeho předchůdcem v čele vlády Andrejem Babišem (ANO) a témata jako „stabilizace státního rozpočtu, soubor ekonomických opatření, koaliční spolupráce, jednání s opozicí, komunikace se sociálními partnery, aktuální výzkum Trendy Česka a volební model ČT“.

„To je dobře, že vám, Václave Moravče, můžu posloužit jako alibi. Ale nemusíte to tajit, všichni vědí, že si s panem premiérem chcete jen přátelsky pokecat na čtyři oči,“ napsal na twitter šéf ANO Andrej Babiš, který před časem šalamounsky ohlásil, že zůstane předsedou hnutí, ale hlavní tváře budou Karel Havlíček coby stínový premiér a Alena Schillerová jako šéfka poslaneckého klubu ANO.

Babiš skutečně na chvíli aktivity navenek omezil, nyní se však již opět naplno pustil do kontaktní kampaně, při které křižuje republiku - a nechyběl ani při výjezdu ANO do Ústí nad Labem tento týden. Babiše opět začíná být všude plno - od návštěv Olomouce, Zlína a následné fotky na sociálních sítích, po zmíněný výjezd jeho party z hnutí ANO do Ústí. Babiš však fanoušky v poslední době zásobuje i fotkami se zvířátky, zmrzlinou, z trhu ve Francii či z dovolené.

Do OVM však místo sebe chtěl Babiš poslat Havlíčka. Připojil k tomu dva měsíce starý dopis, adresovaný moderátorovi Moravcovi. „Vážený pane Moravče, už 18. října 2020 jsem Vám zaslal dopis, ve kterém jsem Vám sdělil důvody, proč do Vašeho pořadu Otázky Václava Moravce již nepřijdu. V dopise jsem Vám také napsal, že mé rozhodnutí je definitivní a do budoucna se na něm nic nezmění. Tuto informaci a své důvody jsem později mnohokrát zopakoval ať už v Poslanecké sněmovně, v médiích, nebo na sociálních sítích,“ napsal Babiš.

Babiš obvinil Moravce z „pravidelné manipulace“ a z toho, že je jeho cílem „přátelská diskuze premiéra a jemu spřáteleného moderátora“.

Neúspěšný prezidentský kandidát Babiš také upozorňuje, že „předsedou stínové vlády hnutí ANO, a tedy i stínovým premiérem je Karel Havlíček - právě on by tudíž měl být logickým oponentem premiéru Fialovi.

Moravec Babišovi odepsal - a na twitteru také zveřejnil odpověď, datovanou tentokrát na 25. dubna.

„Bohužel není možné vyhovět Vaší žádosti, abychom Vám již pozvání neadresovali, neboť stále zůstáváte předsedou nejsilnějšího opozičního hnutí a voliči vybraným poslancem Parlamentu České republiky,“ odpověděl Moravec.

„Vámi doporučený bývalý ministr průmyslu a obchodu a bývalý ministr dopravy pan Karel Havlíček se tuto neděli zúčastní diskuse, vztahující se k jeho odbornosti a zkušenostem, již podruhé v letošním roce,“ podotkl Moravec, který upozornil, že Havlíček se Schillerovou jsou dva z nejčastěji zvaných zástupců opozice.

„Naším primárním cílem jakožto pořadu televize veřejné služby je ovšem nabízet divákům pestré složení hostů. Je a bude tedy naší povinností zvát Vás k účasti v debatách s partnery v odpovídajících funkcích. Jak s naším pozváním v budoucnosti naložíte, to záleží na Vašem osobním rozhodnutí,“ dodal Moravec.

Tím však přestřelka nekončí. Babiš si na sobotu přichystal další reakci. „Prosím vás, nenechte se zmanipulovat Václavem Moravcem. V neděli v jeho pořadu fakt nebudu,“ uvedl Babiš, který se namísto OVM chystá na akci do Brna.

„Pan Moravec moc dobře ví, že od roku 2020 do jeho aktivistického a antibabišovského pořadu nechodím a nepřijdu ani NIKDY v budoucnu,“ pokračuje Babiš v aktuálním vyjádření. „Tím, že mě avizuje jako jednoho z hostů, si zase jen dělá alibi, aby si mohl přátelsky pokecat s premiérem Fialou a společně na mě mohli útočit,“ je přesvědčený expremiér, k jehož duelu s premiérem Fialou na obrazovce ČT tak nedojde.

 

Video  Babiš to slízl od Zemana: Bývalý prezident kritizoval u sebe v kanceláři šéfa ANO za prezidentskou volební kampaň  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

 

 

 

Růžena Karásková ( 26. května 2023 21:47 )

A co teprve po miliónové dotaci Moravce, který se nestydí být arogantnī a suverénní, když skáče stále do řeči a nenechá domluvit nikoho z ANO.Ať si ten svůj monolog užije s monologem Fialy...

Inka ( 15. května 2023 12:39 )

Správně ! Léta útoků na Andreje Babiše, léta útoků na jeho popředné členy, osobní neukočírované , neprofesionální emoce, viditelné nadržování tenkrát opozici, dnes vládnímu komandu, neetický přístup v prezidentských komentářích... desinformace, lži, dehonestace a parodie na samotného pana Babiše ! Je toho tolik, že slušný člověk ani nemůže nikdy pochopit a souhlasit, že veřejnoprávní televize, kde platíme koncesionářské poplatky je tak zkorumpovaná, neobjektivní a provládní !
Pane Babiši, správně !!! 👍🇨🇿💕
Mimochodem, pane Moravče, pořád si dáváte tajné schůzky u vínka s politiky , který se neštítí ničeho ? Nebo jste se přesunuli na místa, kde vás paparazzi nenajdou a nevyfotí ?!

gabreta ( 14. května 2023 22:09 )

O čem by si asi Andrej s těma dvěma kašparama povídal? Jde radši mezi normální lidi. On si to oproti těm dvěma, může dovolit!!

pindal ( 14. května 2023 20:10 )

A komu vlastně slouží ten Moravec?Zná někdo odpověď?

1tigrusenka ( 14. května 2023 16:16 )

Dobře dělá Babiško, že se s tím hňupem nechce bavit. Jenom by mu skákal do řeči a přerušoval ho, nic jiného ten Mhoravec neumí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa