Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Poslanec Benda kouřil ve vládním speciálu? Hrozilo nouzové přistání, zasáhl kapitán

Autor: simao - 
19. dubna 2023
19:53

Poslanec ODS Marek Benda kouřil podle Deníku N na palubě vládního speciálu - zákazu navzdory. A to během cesty české delegace na Tchaj-wan. Hrozilo údajně i nouzové přistání v Kambodži, když však Benda po napomenutí kapitánem přestal, pokračovalo se dál v cestě.

Marek Benda (ODS) platí za zasloužilého kuřáka. V minulosti kritizoval mj. protikuřácký zákon, který vyhnal kuřáky z nitra restaurací a hospod - a navrhoval vznik oddělených kuřáren.

Chuť na cigaretu ho podle Deníku N neopustila ani ve vládním speciálu během letu delegace v čele s Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09) na Tchaj-wan. Kvůli Bendovi údajně hrozilo i nouzové přistání.

„K nežádoucímu chování člena delegace skutečně došlo, přičemž po výzvě kapitána přes interkom došlo k nápravě a v kouření už dále nepokračoval,“ řekl Deníku N mluvčí armády Ivo Zelinka.

„Nemám vůbec žádný zájem to komentovat,“ uvedl v reakci Benda, který již prý kouří pouze cigarety IQOS, které jsou rovněž v letadle zakázané.

„Přímo řekl, že jestli okamžitě nepřestane, bude nucen nouzově přistát v Kambodži,“ uvedla CNN Prima News s odkazem na člena delegace, který si nepřál být jmenován.

„Mohu potvrdit, kapitán na to upozornil. Podle mých informací šlo o přístroj IQOS, které je v některých zařízeních dovolené a není považované za cigaretový dým. Vzhledem k tomu, že po upozornění se již nic takového nedělo, to kapitán dále nijak neřešil,“ dodala k celé záležitosti Pekarová Adamová.

Video  Marek Benda vystupoval proti protikuřáckému zákonu  - Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Uivatel_5114505 ( 21. dubna 2023 14:54 )

Benda je potižista, válejici se v posl. lavici přes 30 let.

Uivatel_5114505 ( 21. dubna 2023 14:51 )

Známý potižista, válející

oltec ( 20. dubna 2023 18:51 )

je to zbytečný člověk který nic nedělá pro lidi a bere velké peníze vykopnout ho ven at´jde konečně něco dělat je to ostuda těch co ho volí

Michal Gardener ( 20. dubna 2023 07:56 )

Co si tohle chronický nemakačenko dovoluje, to už je vrchol. A tohle živíme z daní. Hnus.

karmazdarma ( 20. dubna 2023 06:55 )

Mareček Bendů od prvního dne ve sněmovně přisátý na statní cecek jak pijavice ,bohužel až do dnešních dnů. Jak je možné, že ho tam pořád a pořád někdo volí, to nepochopím, za celou dobu neudělal pro občany ČR vůbec nic,vlastně ano "náhubkový zákon".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa