Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vládu čeká jednání s hejtmany. Proberou daně, financování vlaků i ukrajinské uprchlíky

Autor: ČTK - 
30. března 2023
11:41

Vláda Petra Fialy (ODS) bude dnes na pravidelném setkání s Asociací krajů jednat o rozpočtovém určení daní, dopravě, zdravotnictví, obnovitelných zdrojích energie nebo o školství. Vrátí se i k otázce pomoci uprchlíkům z Ukrajiny, což bylo téma, které dominovalo loňským dvěma setkáním vlády s hejtmany.

Kabinet debatou s kraji naváže na středeční výjezdní zasedání v Jeseníku, které se soustředilo převážně na problematiku regionů včetně podpory strukturálně postižených oblastí. Pardubický hejtman Martin Netolický (ČSSD) označil za nejdůležitější bod dnešního jednání debatu o změně pravidel, jak v rozpočtovém určení daní dělit peníze mezi jednotlivé kraje.

Hejtmani budou ve Strakově akademii jednat i o financování osobní železniční dopravy nebo zajištění lékařské pohotovostní služby. Hovořit budou také o zajištění investic do obnovitelných zdrojů energie, programu obědy do škol, který by měly administrovat kraje, či tématu vodovodů a kanalizací.

Loni ve stejném formátu zasedli hejtmani s vládou dvakrát, pokaždé byla klíčovým tématem vlna válečných uprchlíků z Ukrajiny. V březnu krátce po invazi jednali ministři s kraji hlavně o příspěvcích za ubytování uprchlíků. Na červencovém společném setkání se k tématu Ukrajiny přidala mimo jiné problematika energetické bezpečnosti.

Video  Fialova vláda v Jeseníku  - ČTK
Video se připravuje ...

jajas ( 31. března 2023 15:39 )

Takže ta p...a Černochová se vozí po tom Svobodovi který za trest jede na výcvik na Libavu? Takže ji to dělá dobře takhle pérovat lidi? Je normální? Bože co to je za babu?

jajas ( 31. března 2023 13:46 )

Zajímavý článek pod názvem: "Ministryně obrany Černochová tají informace o předraženém nákupu kulometů za 1,5 miliardy". Prachy lítají směrem z česka....blondýna "úřaduje".

jasnavolba ( 31. března 2023 10:39 )

zruda Černochová převádí totalitu svin! sama budeš brzy trestána za rozdávani zbra­ní,hod­not,mi­liard které patří lidem ne tobě ne Fialovi ne vládě dopoštíte se rozkrádáni ve prospěch banderovcu,fašistu.

jajas ( 31. března 2023 10:19 )

Černochová je hysterka....ať sklapne a jde si zastřílet do střelnice! Psali o ní i na novinkách: "„Může odsoudit jeho slova, ale vyhrožovat trestem, to může mít opačný efekt. Mám pocit, že jednala bez rozmyslu, má jednat s rozvahou,“ dodal následně Balšínek.". Ta fakt umí jen dělat dusno a tam kde dusno není, tak si ho vymyslí. Ona sama to už také přehnala u té rakety v Polsku:
"„Neslavnější výrok přišel u reakce dopadu rakety na polské území. Ukázalo se, že střela byla ukrajinská, nikoliv ruská. A ona pomalu vyhlašovala Rusku válku,“ dodal. " Měla by ta Marfuša volit slova, ať se ještě více nezesměšňuje...bože co to tam máme za .....

jajas ( 30. března 2023 21:08 )

Od hejtmana Ostravy asi ne. Ten bude se vším souhla­sit.­....os­travá­ci, máte se na co těšit! Konečně se budete mít dobře!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa