Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Fiala a Morawiecki jako „soupeři“: Premiéři vyrazili v Praze na fotbal!

Aktualizováno -
24. března 2023
22:50
Autor: trm, dp, amb - 
24. března 2023
20:50

Dvojice nečekaných VIP hostů dorazila na úvodní zápas kvalifikace mistrovství Evropy mezi Českou republikou a Polskem. Přímo na tribuně v pražském Edenu fandili premiéři Petr Fiala (ODS) a Mateuzs Morawiecki. Do Prahy dorazili ze summitu EU v Bruselu. A kdo se nakonec radoval?

Fiala s Morawieckim přiletěli odpoledne z Bruselu, kde s dalšími premiéry EU řešili finanční dopady po nedávném kolapsu švýcarské banky Credit Suisse. Podle informací Blesku oba přiletěli do Prahy vlastním speciálem.

Důležitý zápas přilákal na tribunu i ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti).

A hned vedle Lipavského seděl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN), také on se pochlubil na sociálních sítích.

Po poločase vedlo Česko proti Polsku 2:0. Polská média i twitter tak komentovaly výraz Morawieckiho. „Jeho tvář říkala vše. Kamery zachytily na tribuně šéfa Rady ministrů, který zavřel oči se středně spokojeným výrazem. Je to gesto výmluvné, ale také pochopitelné. Bílo-červení začali zápas katastrofálně. Znechuceni byli nejen ,nedělní´ fanoušci,“ napsal polský Super Express Sport.

„Jak Snape v Harrym Potterovi a kameni mudrců,“ komentoval výraz polského premiéra někdo na twitteru. 

„Morawiecki se zlomeným srdcem,“ komentoval další.

Česko nakonec porazilo Polsko 3:1, výsledek tedy pravděpodobně víc potěšil českého premiéra.

„Česká reprezentace předvedla proti Polsku výborný výkon, blahopřeji jí k vítězství. Jsem rád, že jsem mohl být u toho,“ napsal Fiala večer na Twitter.

Zápas je pro české i polské fotbalisty prvním v letošním kalendářním roce a prvním v kvalifikaci o postup na Euro.  Hned v úvodu tak Češi udělali důležitý krok k postupu. 

Polsko na rozdíl od Česka hrálo na přelomu listopadu a prosince mistrovství světa v Kataru, kde postoupilo ze skupiny a v osmifinále prohrálo s Francií 1:3. Dalšími účastníky skupiny E jsou Albánie, Faerské ostrovy a Moldavsko.

Video  Česká a polská vláda jednaly v Praze: Ukrajina musí vyhrát, válka se nesmí přelít do našich zemí  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

LuCo ( 27. března 2023 16:11 )

Fialu nepouštět na fotbal, svou přítomností kazí lidem sportovní zážitek!!Nicneuměl, který se snaží budit dojem, že něco umí! Jen chabá snaha o nemožné. Politolog jeho ražení, (špatný šmíra na úrovni ukrajinského komedianta prezidenta).je tomuto státu platný jak mrtvému kabát!!!!

Jirik-ta ( 26. března 2023 06:29 )

"Video Česká a polská vláda jednaly v Praze: Ukrajina musí vyhrát, válka se nesmí přelít do našich zemí - ČTK/Blesk" muj bože.

Jirik-ta ( 26. března 2023 06:24 )

je dobrej, v tomhle stavu snad ani nemůže domu totální odpis.

nespokojeny ( 25. března 2023 14:26 )

Šel jsem na fotbal v pátek do hospody. V jednu chvíli "zabrala kamera" oba premiéry. To co se ozvalo od přítomných diváků, by nechtěl Fiala slyšet!
Na Morawieckého nic. Jen na našeho premiéra, zalez ty:
ču....,ha.... atd. Zaznělo, velmi spontánně a nahlas od většiny. Nejvíce překvapilo od mladých chlapů, kluků.

Jirik-ta ( 25. března 2023 05:44 )

s úsměvem chudáka 🤩

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa