Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Problémy Jaromíra Soukupa: Insolvenční návrh kvůli 30 milionům!

Autor: jko - 
22. března 2023
14:39

Velký problém za 30 milionů se valí na společnost Médea a.s., která patří Jaromíru Soukupovi (54). Česká televize a Media Club ze skupiny Prima na ni podaly insolvenční návrh. Firma ale v reakci uvedla, že návrh považuje za šikanózní a nedůvodný.

Česká televize v návrhu uvedla, že jí Soukupova společnost dluží 11,8 milionu korun za objednávky na odvysílání reklamy a sponzorování pořadů. 

Firma Media Club zase ve zdůvodnění uvedla, že od Médey neobdržela odměny v souhrnné výši zhruba 18,2 milionu korun rovněž za vysílání reklamy.

Pohledávky obou televizí v součtu za 30 milionů korun jsou 30 dní po splatnosti, některé ale i čtvrt roku. Jako navrhovatelé také tvrdí, že Médea má neuhrazené pohledávky více než tři měsíce po splatnosti vůči dalším věřitelům a nemá nyní dostatek financí ani dalšího majetku, aby své dluhy splatila.

Soukupova agentura ale ve vyjádření odmítá, že by byla v úpadku. A naopak tvrdí, že jednání obou společností je „šikanózní“.

„To, že navrhovatelé (ČT a Media Club) podali návrh v rámci probíhajících obchodních jednání o totožných pohledávkách, svědčí podle názoru podavatele (Médea) o tom, že cílem navrhovatelů je pouze využít návrh jako nátlak při dalším vyjednávání,“ tvrdí ve svém vyjádření Soukupova společnost.

Jinými slovy podle Médey obě mediální firmy využívají insolventní řízení k tlaku na ni, aby pohledávky uhradila. Ovšem sama agentura ve vyjádření připouští, že nejstarší pohledávka vůči České televizi je více než čtvrt roku po splatnosti.

Video  Jaromír Soukup o svatbě s Agátou: Plánujeme budoucnost se vším, co může přinést  - Tomáš Ksandr
Video se připravuje ...

Lucie Nová ( 26. března 2023 11:36 )

Jojo, ze svatby, najednou a náhodou sejde )))

Lucie Nová ( 26. března 2023 11:17 )

Tak a Agáta najednou zjistí, že vlastně svatbu nechce )))

jajas ( 23. března 2023 08:15 )

Takže tu "pětku" zaplatí?

illenne ( 22. března 2023 19:27 )

Nedávno zaplatil pár milionů, tak teď ještě těch 30 milionů a bude po dluzích. Agáta vydělává na sociálních sítích, říkala, že jí to živí, tak to zvládnou.

XLADI ( 22. března 2023 19:08 )

Ta si umí vybírat otce svých dětí . Dopita před dluhy zdrhnul a ani neplatil alimenty, Soukup vypadá taky nahnutě, tak jen ten Prachař nějaký prašule měl, ale to už je minulost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa