Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kateřina Zemanová po čase na veřejnosti: Co „první dcera“ dělala v teplické nemocnici?

Autor: Helena Lacinová - 
16. prosince 2022
17:17

Šek na sto tisíc korun s mírným zpožděním dnes do teplické nemocnice Krajské zdravotní a.s. přijela předat dcera prezidenta Kateřina Zemanová vítězce soutěže Anděl mezi zdravotníky 2022 MUDr. Martě Vachove.

Peníze z Nadačního fondu Miloše Zemana obdarovaná použije na zvelebení pokojů infuzního centra neurologie, kde dostávali infuze i pacienti s covidem. „Potřebují vylepšit a zpříjemnit,“ řekla primářka neurologického oddělení v Teplicích. Cenu Anděla mezi zdravotníky 2022 chvalně známá primářka v ústeckém kraji a vedoucí pro Centrum pro léčbu roztroušené sklerózy teplické nemocnice převzala fakticky až na potřetí.

„Konečně mohu reálně předat cenu,“ řekl pořadatel soutěže David Novotný, známý pořadatelstvím soutěže Muž roku. Prozradil, že poprvé, když k předání ceny mělo dojít v Praze v prostorách VZP, na vítězku čekali zpěvačka Lucie Bílá a Jiří Korn. Na konání akce Anděl ale doktorka Vachova zapomněla. „Komu se to stane, že na něj čekají Bílá a Korn,“ podotkl s úsměvem Novotný.

Podruhé, když byli zdravotníci pozváni na Pražský hrad, na cenu zapomněl zase on. „Tak dnes ji mohu předat opravdu do rukou vítězky,“ dodal s tím, že je nutné zdravotníkům děkovat zvláště za přístup v kritické covidové době.

„Nám zdravotníkům soutěž dala nakouknout do jiného světa. Najednou jsme byli za hvězdy my. Při focení kalendáře byla legrace obrovská. Děkuji, že jsem to spolu s ostatními finalisty různých zdravotních profesí mohla zažít,“ řekla vítězka soutěže. Kateřinu Zemanovou odevzdání neuroložky profesi a pacientům chytlo za srdce, protože má i mezi přáteli nemocné roztroušené sklerózou.

Roztroušená skleróza je autoimunitní onemocnění, které postihuje nejvíce pacienty mezi 20 a 40 roky.

Video  Miloš Zeman o dceři Kateřině a první dámě  - Redakce Blesk
Video se připravuje ...

Milan Vinický ( 16. prosince 2022 23:36 )

Jasně, měla by být duhová a bi gender hate free, ne?

Milan Vinický ( 16. prosince 2022 23:35 )

y1xcvbnm ( 16. prosince 2022 18:21 )

Nechápu, mladá , vysoká ,poměrně štíhlá a obléká se jako stará bába . Ten kdo jí to navrhuje by měl dostar doživotní distanc.

Milan Vinický ( 16. prosince 2022 18:03 )

Respekt. Jen aby to někdo neukradl a neposlal náckům na východě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa