Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ministři se po dovolené vrací do práce. Rakušan půjde „na koberec“ kvůli šéfovi civilní rozvědky

Autor: ČTK - 
15. srpna 2022
15:11

Situací v energetice a dalšími aktuálními tématy se budou v úterý odpoledne zabývat na pracovním jednání ministři kabinetu Petra Fialy (ODS) na zámku Liblice u Mělníka. Neformální jednání začne v konferenčním centru Akademie věd v 16:00 a plánováno je do pozdních večerních hodin. Ve středu se pak kabinet Petra Fialy (ODS) sejde poprvé po dvoutýdenní dovolené na pravidelném jednání ve Strakově akademii. ČTK to řekl mluvčí kabinetu Václav Smolka.

Od úterního jednání si Fiala podle Smolky slibuje širší prostor pro strategické plánování, než který poskytuje pravidelné jednání ministrů. S výstupem pro média po skončení akce úřad vlády nepočítá. Mezi témata jednání by vedle energetiky a opatření proti inflaci mohla patřit i sektorová daň či daň z mimořádných zisků firem.

Během jednání Fiala probere s vicepremiérem a ministrem Vítem Rakušanem (STAN) také budoucnost šéfa Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Petra Mlejnka, který čelí kritice kvůli kontaktům se stíhaným lobbistou Michalem Redlem.

Naposledy se sešel Fialův kabinet na neformálním zasedání v dubnu na zámku Štiřín. K neformálnímu setkání využila zámek Štiřín, který spravuje ministerstvo zahraničí, i minulá vláda premiéra Andreje Babiše (ANO).

Video  Michala Redla přivádějí k Obvodnímu soudu pro Prahu 9. (17. června 2022).  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

roxin ( 16. srpna 2022 15:00 )

Kecej taky.

roxin ( 16. srpna 2022 12:48 )

Dnes mají slepení jednat o zkorumpovaném Mlejnkovi a ropušanovi a jak to dopadne to si můžeme představit, jak jinak než že je vše v pořádku. A milion chvilek je na tom stejně, nic se neděje a nemají důvod zasahovat a svolávat nějaké demonstrace. Slepení si MCH váží a možná i předchází a nejsou náhodou neziskovka? na neziskovky nedají dopustit...To na Babiše na toho si zgustnou a ještě neví jestli bude kandidovat a už se na něj chystají, to bude jedna demonstrace za druhou. Že by to měli nařízeno pidi­vládou­??????­??????­?????

Jirik-ta ( 16. srpna 2022 09:54 )

„Země je naše, zcizili nám ji, ukradli, uloupili! A nás, její majetníky, ujařmili, pod dobytče nás přivedli! Ale už to přestane, osvobodíme se! Osvobodíme staré království, budeme zas jeho pány, jako byli naši předkové za času pana Jana Žižky!“
„My jsme krev této země a vrchnosti jsou pijavice! Pryč s nimi!“
Byli, kdož se takových řečí lekali. Většina však nadšeně přitakávala a nedočkavě čekala na vzkaz, kdy mají vyrazit.
(Samota Křešín K. Nový, 23s.)

jajas ( 16. srpna 2022 09:32 )

Ty oči také nejsou zanedbatelné....! Nevím pořád, jestli je kulí schválně nebo se tak narodila....

doktormediciny ( 16. srpna 2022 09:17 )

Podobnou typologii lidi jsme davno odsoudili, o tom psal jiz mark twain.Je to frenologie jako paveda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa