Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zadlužená ČSSD spustila výprodej. Lannův palác v centru Prahy je k mání za 200 milionů

Aktualizováno -
22. března 2022
14:42
Autor: ČTK, trm - 
22. března 2022
09:05

Sociální demokraté zkouší prodat Lannův palác v centru Prahy v sousedství stranického sídla - Lidového domu, napsalo dnešní Právo. Nabízená cena je podle inzerátu 200 milionů korun.

ČSSD se dostala do složité finanční situace. Kvůli tomu, že vypadla v loňských volbách ze Sněmovny, přišla o desítky milionů na státních příspěvcích. Nový předseda sociálních demokratů Michal Šmarda už dřív avizoval, že strana bude muset šetřit a mimo jiné propustí velkou část zaměstnanců.

Prodej Lannova paláce by ČSSD pomohl alespoň část dluhů splatit. „Pomohlo by to vyřešit ten nejakutnější dluh, který máme, a to je kontokorent u Fio banky, který je v současnosti ve výši zhruba 205 milionů korun,“ řekl Právu Šmarda.

Podle inzerátu dostupného na webu je budova k dispozici za 200 milionů korun. Šmarda ČTK řekl, že s inzerátem nemá ČSSD nic společného a žádný nepodávala. Za vystavením inzerátu podle něj může být podvodník.

O řešení dluhů a případném prodeji paláce jednalo podle Šmardy v pátek předsednictvo strany. „Přijalo usnesení, že máme pokračovat v přípravě prodeje. Byly pro to asi dvě třetiny z přítomných členů předsednictva,“ řekl Šmarda portálu iDNES.cz. Palác má v pronájmu od roku 2014 společnost Pensum z holdingu Finep, která má podle Práva o koupi budovy zájem.

Palác má v pronájmu od roku 2014 společnost Pensum z holdingu Finep, která má podle deníku o koupi budovy zájem.

Video  Hamáček oznámil rezignaci. ČSSD pro 4 roky končí ve Sněmovně  - Blesk - Nikola Forejtová
Video se připravuje ...

kdoasi ( 23. března 2022 21:08 )

Ty musíš bejt ale hroznej .ůl🙈

ANO_travim_psy ( 23. března 2022 07:17 )

Vy jste hlavně v pr.deli a až potom v ANO, napodobiteli!

Zdenek ( 22. března 2022 22:32 )

Cíl, akciová společnost v Praze, je česká firma vlastněná politickou stranou Česká strana sociálně demokratická /ČSSD/ ....

ČSSD do Cíle v roce 2000 převedla 871 milionů Kč - fakt , kde asi tak v roce 2000 mohla politicka strana nahrabat 871 milionu korun ??!!?? .....


Cíl následně poskytoval ČSSD půjčky a dary, v roce 2010 ho jeho místopředsedkyně dozorčí rady označila jako „kasičku ČSSD“. Z aktiv přesahujících miliardu Kč bylo v roce 2008 již jen 400 milionů, na konci roku 2011 byl majetek společnosti tvořen především bezúročnou půjčkou ČSSD ve výši 260 milionů korun.

Největším věřitelem byla Fio banka, vůči které měla společnost Cíl závazky ve výši 48 milionů korun.....

Kontokorentní úvěr, který má už devět let u Fio Banky, se zvýšil ze 148 na 170 milionů korun. Jen za úroky v posledních letech ČSSD platí mezi 6-ti a 10-ti miliony korun ... /5/2021/.....

Největší přítěží jsou ČSSD její dluhy a narůstající úroky. Kromě kontokorentního úvěru ve výši 170 milionů korun dluží soc. dem. 144 milionů společnosti Cíl, kterou ale ČSSD vlastní. Další kontokorentní úvěr ve výši 338 milionů má také u Fio banky, který bude čerpat jen v případě, že prohraje spor s dědici svého bývalého právníka Zdeňka Altnera. Spor se po letech dostal na začátek, ale i tak za úvěr musí ČSSD bance platit poplatky.

Zdenek ( 22. března 2022 22:23 )

PRODEJ RUSKÉHO DLUHU - "Čapkovské okřídlené: Kudy chodil tudy krad, sociální demokrat! ... Ve dne škodil a v noci krad, sociální demokrat".

V roce 2001 se vláda Miloše Zemana rozhodla prodat 100 m i l i a r d o v ý dluh Ruska u České republiky z časů komunismu.

Bez výběrového řízení si vybrala společnost Falkon Capital, jejíž prezidentem byl Jozef Čimbora. Falkon měl za dluh zaplatit české vládě 20 miliard korun a bylo na firmě, s jakým ziskem se vypořádá s Moskvou.

Dodnes není jasné, kde Falkon vzal peníze na koupi gigantického dluhu. Moskva následně uvolnila na umoření dluhu v přepočtu přes 50 miliard korun. Nevíme ani, proč Zemanova vláda pohledávku prodala za pouhou pětinu, když běžná cena dluhu na evropských trzích byla 60 % a kde se ztratilo 30 miliard uvolněných ruskou vládou nad českou cenou dluhu. Policie se vyšetřováním dluhu vůbec nezabývala a české ministerstvo financí dodnes – přes rozhodnutí soudu z roku 2006 – nezveřejnilo smlouvy, na jejichž základě byl dluh prodán.....

a dalsi a dalsi .......

Zdenek ( 22. března 2022 22:20 )

nazorna ukazka jak si predstavuje reseni Milos Z E M A N ... ten Zeman , ktereho jste si dobrovolne a to hned 2x zvolili i za prezidenta Ceske republiky !!!!!

na bilion% naplnuje jiz zname "" "Čapkovské okřídlené: Kudy chodil tudy krad, sociální demokrat! ... Ve dne škodil a v noci krad, sociální demokrat". ""

a dluhy od SOUDRUHU-PRATEL z CSSD - jak TO resi - nazorna ukazka - Spor se u soudů řeší už přes 20 let. Smlouvu o zastupování ČSSD ve sporu o její sídlo - Lidový dům - uzavřel s Altnerem v roce 1997 tehdejší šéf strany a současný prezident Miloš Z e m a n. //Při samotném podpisu smlouvy mezi Altnerem a Zemanem pak podle Snopkové seděli společně s ní v předpokoji Rychetský, Halbich i Hájek. Altner, Halbich a Hájek..//

Sociální demokracie následně ve při o nemovitost uspěla. Altner jí poté poslal fakturu na 50 milionů korun....

nooo a soudruzi-pratele z CSSD nechteli platit -

ČSSD Altnerovi vyplatit 18,5 milionu korun a také smluvní pokutu 318 milionů Kč...... 10/2021 - Žaloba, kterou se dědici právníka Zdeňka Altnera domáhají odměn za zastupování ČSSD, je oprávněná. Myslí si to soudkyně Dagmar Stamidisová, která spor řeší. Podle jejího předběžného právního názoru je základ nároku daný a Altnerovi dva potomci unesli v tomto směru důkazní břemeno. Ve sporu ale ještě v pátek nerozhodla, zváží předvolání dalších svědků.

Jednání bude pokračovat v únoru 2022

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa