Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Detaily opileckého skandálu Ovčáčka: Ležel na zemi, poranil si obočí a za jízdu nezaplatil

Autor: for, trm, ula, jza - 
19. prosince 2021
05:00

Byl arogantní a nezaplatil: Tak mluví taxikář, který vezl v noci ze čtvrtka na pátek mluvčího prezidenta Miloše Zemana Jiřího Ovčáčka v podnapilém stavu. Byl to právě taxikář, který zavolal policii a záchranáře, protože, jak se svěřil redaktorovi portálu Aktu.cz, nedalo se s ním hnout. Hradního úředníka pak odvezli záchranáři za asistence policie do Ústřední vojenské nemocnice. Podle taxikáře mu mluvčí hlavy státu dluží 350 korun. Ovčáček se v médiích už kál a chce se taxikářovi osobně omluvit.

Podle Aktu.cz byl Ovčáček silně opilý a agresivní, naměřit mu měli téměř dvě promile alkoholu v dechu. Policie potvrdila, že zasahovala u dvaačtyřicetiletého muže (Ovčáček se narodil v roce 1979), jenž odmítal opustit vůz taxi.

„Pražští policisté vyjížděli do Dělnické ulice v pražských Holešovicích, kde se podle oznámení nacházel muž, který odmítal opustit vozidlo taxislužby. Přivolaní policisté po příjezdu na místo zjistili, že tento muž je pod vlivem alkoholu, a tak ho následně rychlá záchranná služba převezla do nemocnice na vyšetření,“ řekl Blesk Zprávám policejní mluvčí Richard Hrdina.

Poraněné obočí

Redaktor Aktu.cz dokonce vyzpovídal taxikáře, který záchranáře a policii přivolal, protože nemohl údajně dostat Ovčáčka z vozu. Zároveň potvrdil, že mluvčí hlavy státu měl poraněné obočí.

Podle záchranářů měl skutečně muž i drobná poranění. „Záchranářská posádka zasahovala v Dělnické ulici za asistence Policie ČR u dvaačtyřicetiletého muže, který byl opilý. Záchranáři ho zajistili a poté za asistence policie transportovali do vojenské nemocnice s opilostí a drobným poraněním na hlavě,“ řekla Blesku mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Ovčáček skončil v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.

Taxikář: Dluží mi 350 korun

Taxikář prý viděl ležet na ulici muže, tak se rozhodl mu pomoci a vzal jej do auta, aniž by tušil, že pomáhá hradnímu úředníkovi. Muž chtěl odvézt do Dělnické ulice v Holešovicích, tam však došlo zřejmě ke konfliktu. Taxikář tvrdí, že Ovčáček byl agresivní.

„Já chodím do práce, aby mi zaplatili lidi, a tenhle člověk mi ani nezaplatí. Byl arogantní, ani nezaplatil a to je smutný. Taková významná osoba, aby se takhle chovala, to se nedělá,“ zlobil se taxikář v rozhovoru s Aktu.cz. 

Dodal, že mu Jiří Ovčáček dluží 350 korun.

Ovčáček: Bylo to výjimečné selhání

Hradní mluvčí se zpočátku obrnil mlčením, pak se ale přece jen vyjádřil pro CNN Prima News.

 Ovčáček podle jeho slov v uplynulých týdnech, možná i měsících, zažíval období velkého tlaku. „Pan prezident byl v nemocnici, byly různé dramatické okolnosti ohledně sestavování vlády,“ řekl s tím, že takto náročné období asi nikdy v životě nezažil. Páteční incident označil za výjimečné selhání, které je mu nesmírně líto. „Nesmírně mě mrzí, že jsem určitě mnoho lidí zklamat, třeba i své blízké a své spolupracovníky, protože jsem tím také mohl ublížit panu prezidentovi,“ řekl.

S Milošem Zemanem prý ovšem už hovořil a ten byl k němu nesmírně laskavý, za což mu poděkoval. „Nebudu se na nic vymlouvat, byla to výjimečná věc, která se nebude opakovat a chtěl bych poprosit všechny o odpuštění,“ dodal.

Zaplatí Ovčáček dluh?

Jiří Ovčáček kontaktoval redakci Aktu.cz s prosbou o kontakt na pana taxikáře, kterému způsobil újmu. Zároveň se nám vyjádřil v tomto znění: „Omlouvám se panu taxikáři, záchranářům i policistům. Mrzí mne to, stydím se a prosím za odpuštění. A také jim všem děkuji za trpělivost v situaci, kterou jsem mnohé zklamal.“

Celý přepis rozhovoru redaktora Aktu.cz a taxikáře, který Jiřího Ovčáčka vezl, si můžete přečíst zde:

Redaktor: Dobrý den, neruším vás, nespíte?

Taxikář: No, rušíte, já řídím...

Redaktor: Já se moc omlouvám, já vím, že jste včera pana Ovčáčka...

Taxikář: Ano..

Redaktor:...zaplatil vám za taxík?

Taxikář: Ne!

Redaktor: On vám nezaplatil? Můžu se zeptat, v jakém byl stavu pan Ovčáček?

Taxikář: Byl opilej, hrozně moc.

Redaktor: A byl agresivní na záchranáře?

Taxikář: Nooo, nebyl, no, ale měli s ním co dělat, aby ho dostali z auta, byl tak ožralej, že nevěděl o sobě.

Redaktor: A byl pozvracený?

Taxikář: Nebyl, ale měl rozseklý obočí nebo co, to si udělal někde venku. A pak jsem zavolal policii, protože se vůbec nedalo hejbat s ním.

Redaktor: Tak se nezlobte, že jsem vás otravoval. Jak vám to přijde, ,že tak významný člověk, mluvčí prezidenta, se takto chová?

Taxikář: No, to je hrozný, já vám něco řeknu, já chodím do práce, aby mi zaplatili lidi a tenhle člověk mi ani nezaplatí. Byl arogantní takovej, že mně ani nezaplatil a to je smutný. Taková významná osoba, aby se takhle chovala, to se nedělá tohleto.

Já jsem ho tam viděl, na ulici, jak tam ležel na silnici, tak jsem mu řekl, chtěl jsem mu pomoci, já ani netušil, že je to pan Ovčáček a řekl jsem mu, že mu chci pomoci, jestli chce odvézt. On řekl, že chce do Dělnický, tak jsem ho odvezl do Dělnický a od tý doby se nemohl hnout. Volal jsem policii, záchranáře. A to je všechno, no

Redaktor: A kolik vám dluží?

Taxikář: 350 korun.

 

 

laurerahardy ( 20. prosince 2021 21:05 )

Sakra, to měla být odpověď na:

spania:Chudák pan Ovčáček,jednou se ožral a je z toho takové veřejné pozdvižení...A takový slušný člověk to byl...

laurerahardy ( 20. prosince 2021 20:15 )

Jenomže co bylo, to už není. To je život, ach jo...

imigrant_Babis ( 20. prosince 2021 19:52 )

Stalo, ale nikdy jsem nepohrdal ostatními spoluobčany.

marlen52 ( 20. prosince 2021 16:11 )

no bože tak se jednou opil vám se to nikomu nestalo

picni_se ( 20. prosince 2021 15:47 )

Zatím chystají okupaci Ukrajiny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa