Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemanovo okolí prověřují policisté z NCOZ. Došlo k neposkytnutí pomoci?

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, simao - 
27. října 2021
13:46

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) začali prověřovat okolí prezidenta Miloše Zemana ve dvou samostatných kauzách, napsaly dnes servery Aktuálně.cz a Respekt.cz. Pod dozorem rakovnického státního zastupitelství detektivové podle serverů prověřují, zda v Lánech prezidentovi lidé nespáchali trestný čin neposkytnutí pomoci. Padlo však i další podezření.

Policisté zahájením úkonů trestního řízení reagují na sérii trestních oznámení, která státním zástupcům přišla v posledních dnech.

Státní zastupitelství v Praze 6 dozoruje prověřování možného padělání a přisvojení pravomoci úřední osoby. V obou případech hrozí případným pachatelům dva roky vězení.

„Nyní probíhá prvotní fáze přípravného řízení označená jako prověřování. Smyslem prověřování je objasnění a prověření skutečností, které mohou nasvědčovat tomu, že mohl být spáchán trestný čin,“ potvrdil mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala, že žalobci podřízeného úřadu v Praze 6 se věcí zabývají.

Zeman leží stále na KARIM

Zeman je hospitalizován na klinice anestezie, resuscitace a intenzivní medicíny Ústřední vojenské nemocnice. Podle prezidentova ošetřujícího lékaře a ředitele ÚVN Miroslava Zavorala jsou důvodem komplikace provázející jeho chronické onemocnění.

„Ano stále platí, že pan prezident zůstává na KARIM,“ uvedla ve středu mluvčí ÚVN Jitka Zinke pro Blesk Zprávy. KARIM je Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny.

Sanitka Zemana převezla do nemocnice v neděli 10. října ze zámku v Lánech, kde ho předtím navštívil premiér Andrej Babiš (ANO). Během hospitalizace prezident podepsal listinu o svolání zasedání nové Sněmovny na 8. listopadu. Video, na kterém Zeman v nemocnici dokument podepisuje, zveřejnil minulý čtvrtek vedoucí prezidentské kanceláře Vratislav Mynář.

Video  CELÝ BRÍFINK: Oslavy 28. října na Hradě budou odloženy, přiznal Mynář. Změnit to může jen Zeman  - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sorgedoktor ( 27. října 2021 20:48 )

Mne je kolem 80, ale uz nerozumim nicemu..

Blbos-Vystrcil ( 27. října 2021 18:21 )

V senátu jsme zařídili, že dostaneme od ledna přidáno. Schodek, neschodek, šetřit se bude na lidech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa