Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nejen hradní kancléř je dobře zajištěný: I Mynářova Alex je za vodou. Co vlastní?

Autor: Maxmilián Nový - 
25. října 2021
05:00

Z prezidentovy pravé ruky, kancléře Vratislava Mynáře (54), se stal nepřítel číslo jedna politické scény. Pozornost teď padla na jeho rozsáhlé majetky. Doma ale není jediný, kdo je za vodou. Co vlastní jeho manželka Alex (38) a kde na to vzala?

Na rozdíl od svého manžela, který je hotovým realitním magnátem, má Alex Mynářová nemovitosti »pouze« dvě – byt v Praze - Holešovicích a veliký historický dům na Náchodsku. V současnosti působí manželka jednoho z nejsledovanějších mužů české politické scény ve veřejnoprávním Českém rozhlase. Jak ale sama říká, příjmů má prý víc, specifikovat je však nechce.

„Na jeden družstevní byt jsem měla hypotéku a splácela jsem ho od svých studentských let až do minulého roku. Dům v Polici nad Metují na mě převedl můj tatínek darovací smlouvou,“ vysvětlila Blesku Mynářová, která pochází z Broumova, své majetkové poměry.

Patří i jí

Mynářová akcentuje svoje skromné začátky a rodinu, sama je teď zvyklá na trochu jiný luxus. S manželem bydlí v honosné vile v Praze-Strašnicích, do jejíž garáže zajíždí v mercedesu, který se prodává v základní výbavě za 3 miliony korun. A i když je dům napsaný jen na Mynáře, »paní« může říkat i jí. „Po vzniku manželství není směrodatné, jestli v katastru nemovitostí je to psané na jednoho, na druhého, nebo na oba,“ řekl Blesku advokát Jan Černý. Pokud by tedy teoreticky došlo na nějaký zábor Mynářova majetku, mračna se můžou zatáhnout i nad nemovitostmi samotné Alex, které nabyla po svatbě.

Ambiciózní novinářka

Mynářová, dříve Nosková, začínala jako novinářka České televize, kde jí věštili hvězdnou kariéru. Kvůli vztahu s Mynářem ale byla stažena z moderování zpráv. Pak se objevila na TV Barrandov, kde měla vlastní pořad, později na Hradě bez nároku na odměnu točila průvodcovská videa. Dnes natáčí volnočasový pořad pro regionální stanice Českého rozhlasu a tvrdí, že v něm bude i pokračovat. Na dotazy, jestli jí nevadí, že jí slibnou budoucnost a profesní růst zkazil vztah s kancléřem, tvrdí, že spokojený soukromý život je prý pro ni víc…

Trable pana Vratislava

Kancléři se v posledních dnech nic nedaří. Nejprve ho dopis z Ústřední vojenské nemocnice, kde je hospitalizován prezident, usvědčil, že věděl o pracovní neschopnosti hlavy státu, a beztak na pokoj intenzivní péče propašoval šéfa Sněmovny. Posléze začala policie vyšetřovat na Hradě potenciální trestné činy proti republice. Pokud by toto dopadlo na samotného Mynáře a on byl usvědčen třeba až ze sabotáže či vlastizrady, hrozilo by mu kromě vězení i propadnutí majetku.

 A jak zjistila redakce Blesku, je kde brát. Hradní kancléř má historický dům pod Pražským hradem v možné hodnotě až 70 milionů korun nebo velkou vilu ve Strašnicích, kterou si pořídil od známého lobbisty za podezřele malou částku 5,5 milionu. Ten pak nechal zrekonstruovat za další desítky milionů. Nemluvě o jeho penzionu, více než 140 pozemcích na Uherskohradišťsku a několika firmách, které též vlastní.

Majetky Alex

Mercedes GL 580

Tohle auto si za průměrný plat Čech koupí stěží. Jeho cena v základní výbavě atakuje třímilionovou částku. Je ale pravděpodobné, že manželka kancléře auťák v základní výbavě mít nebude.

Historický dům na Broumovsku

V samém centru historického města Police nad Metují vlastní Alex Mynářová dům. Podle jejího vyjádření ho na ni přepsal tatínek.

Byt v holešovickém činžáku

Družstevní byt v činžovním domě v pražských Holešovicích si Mynářová pořídila prý ještě v době svých studentských let. Ve výpisu z katastru nemovitostí Blesk zjistil, že Mynářová si byt loni převedla z bytového družstva na sebe.

Video  CELÝ BRÍFINK: Oslavy 28. října na Hradě budou odloženy, přiznal Mynář. Změnit to může jen Zeman  - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

sekebo ( 26. října 2021 07:38 )

Vzít si manžela, kterého v ČR ze srdce nenávidí cca 10 miliónů obyvatel, který na co sáhne a co řekne smrdí, tak to je opravdu "výhra". Zatím mu to vše prochází a ona si to může "užívat". Hlavně ať nepláče, musela moc dobře vědět, do čeho jde.

offline ( 25. října 2021 19:46 )

Proč by měla? Nemovitý majetek je dávno převedený na bezpečné osoby a movitý se vyhřívá někde mimo dosah české jurisdikce, třeba v Karibiku.

Levsalonu ( 25. října 2021 18:13 )

Taky jsem si vsiml.
Pod plachetkou hnaty krive, vi to cela obora.
A tak na ni zavolali Zemanova doktora.

Levsalonu ( 25. října 2021 18:11 )

Ted je jeste Alex. Zanedlouho bude ex-Alex. Sasenko, defca, i ty deti Mynarovi prenechej. Jen, at se stara, sohaj.

y1xcvbnm ( 25. října 2021 17:57 )

no, Alex ale nohy hezké nemá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa