Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zaorálek skončil náhle v nemocnici. V IKEM je kvůli horečkám a stav se nelepší, přiznal

Aktualizováno -
17. července 2021
11:28
Autor: ČTK, vei - 
16. července 2021
17:43

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) zůstává i nadále v IKEMu. V péči lékařů skončil v týdnu kvůli horečkám a zažívacím obtížím. I když se podle svých pátečních slov cítil už lépe, nyní pro Blesk Zprávy potvrdil, že problémy stále neustupují. 

I když ministr kultury Lubomír Zaorálek původně věřil, že by mohl odjet domů z IKEMu už po víkendu, nyní to vypadá, že to tak rychle nebude. Navíc stále ještě není zřejmě jasné, co přesně ministra trápí. „Jestli je to nějaký zánět, tak prozatím ještě neustupuje, budu muset vydržet,“ reagoval Zaorálek v sobotu dopoledne pro Blesk Zprávy. 

O svém zdravotním stavu Zaorálek informoval na sociálních sítích. „Tak dlouho mi nic nebylo, až to v době tolika virů bylo podezřelé. Ve středu přišla bída na kozáky. Začal jsem mít zimnice a posléze i horečky, na které moc netrpím. Nakonec jsem včera (ve čtvrtek) pozdě v noci skončil v nemocnici právě kvůli vysokým teplotám a akutním zažívacím obtížím,“ informoval ministr. 

Kvůli dalším vyšetřením Zaoráelk už dřív počítal s tím,  že zůstane v péči lékařů minimálně přes víkend. „Je mi už ale výrazně lépe a těším se, až budu brzo zase normálně fungovat,“ doplnil v pátek ke svému aktuálnímu stavu a poděkoval personálu za péči. 

„V pondělí se uvidí, jestli si pana ministra nechají v IKEM dál, nebo ho propustí. Podle toho se dál odvodí, kdy se vrátí zpět do úřadu,“ řekla Blesk Zprávám v pátek odpoledne mluvčí ministerstva Michaela Lagronová. Zaorálek prozatím zrušil svůj pracovní program. V pátek ho vedení ČSSD definitivně potvrdilo jako lídra kandidátky ČSSD v Moravskoslezském kraji, kde bude na začátku října obhajovat poslanecký mandát. 

Video  TK ministra kultury Lubomíra Zaorálka (ČSSD) a jeho reakce na nabídku postavit se do čela ministerstva zahraničí  - abl
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

strejda777 ( 18. července 2021 11:28 )

Koukám, že naše české "vědmy" opět oprášily své skleněné koule a krmí nás zaručenými zprávami. Že Vás to pořád baví. Koho zajímá nějkaý Zaorálek?

Jirik-ta ( 17. července 2021 18:32 )

správně, očkujte se!!!

blamal ( 17. července 2021 09:37 )

A jeste s tim otravuje v Ikemu, to je sileny

slafa ( 17. července 2021 02:49 )

Vakcina je previt,poslouchejte experty.Data ockovani Pfizer­.https­://y­outu­.be/CA­8qMb33­Zyo

Michal Snobl ( 16. července 2021 20:16 )

J9jojó😂😂😂😂😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa