Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Zaorálkova bouračka byla přestupek. Policie uzavřela vyšetřování

Autor: base, ČTK - 
1. prosince 2017
10:32

Policie na Znojemsku ve čtvrtek uzavřela jako dopravní přestupek vyšetřování zářijové nehody dvou vozů, z nichž jeden vezl tehdejšího ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD). Věc předala Městskému úřadu Znojmo, projedná ji přestupková komise. ČTK to v pátek řekla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Vůz havaroval u Lechovic v polovině září, Zaorálek byl tehdy lehce zraněn.

Policie zjišťovala míru zavinění účastníků nehody. Na dotaz ČTK, čí přestupek se bude projednávat, mluvčí odkázala na závěry komise.

Nehoda se odehrála 15. září v podvečer. Zaorálek, který byl také volebním lídrem ČSSD, měl na jižní Moravě celodenní předvolební program.

Jeho vůz ochranné služby řízený pracovníkem Ochranné služby Policie ČR se později u odbočky na Oleksovice střetl s jiným osobním autem. Zaorálek později řekl, že auta se zřejmě srazila při předjíždění a skončila na poli. Ministr při nehodě utrpěl zranění hlavy a záchranáři ho převezli do brněnské nemocnice, odkud byl týž den propuštěn do domácí péče.

Ministr zahraničí patří mezi představitele státu, jejichž bezpečnost policie zajišťuje. Dalšími chráněnými osobami jsou prezident republiky, předsedové obou komor Parlamentu, premiér a ministři vnitra, obrany, spravedlnosti a financí.

VIDEO: Místo nehody, kde se Zaorálkova limuzína střetla s mercedesem:

Video  Nehoda Zaorálkovy limuzíny: Jak to vypadá na místě střetu  - Blesk - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

silen ( 1. prosince 2017 11:41 )

...já ho tedy politicky a celou tu "socdem" v oblibě nemám, ale musím uznat jeho rétorské kvality - dynamický hlas, bohatou slovní zásobu... a hlavně, že dokáže mít dlouhé proslovy bez papíru. Takových řečníků u nás moc nebylo a není. Umí to mimo něj třeba Zeman, Kalousek, Rath... Soucitně se usmívám nad těmi, co přijdou k pultíku pronést dvě-tři věty a čtou to z papíru...

sores ( 1. prosince 2017 11:04 )

A je to,že! Smeteno ze stolu protože je to nadčlověk Zaorálek Kdyby se to stalo např.Frantovi Pučálkovi zedníkovi to by se hned udělil pořádný trest a pokuty a nevím co ještě!!! Jsme odporná rasa

Zobrazit celou diskusi