Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zaorálek jako „oškubaný tenisák“: Ministr se stříhal doma, pomohla přítelkyně Šárka

Autor: Jakub Veinlich - 
9. února 2021
05:40

Kadeřnictví jsou zavřená. Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) je ale ostříhaný. Opět. A i tentokrát jde prý ale o domácí „kutilství“. Stejně jako loni v dubnu se prý ministr proměnil v kadeřníka v domácích podmínkách. Při tvorbě „oškubaného tenisáku“ mu prý sekundovala přítelkyně Šárka Bednářová – bývalá moderátorka ČT.

Vládní opatření zavřela i kadeřnictví. Nůžky leží v salónech ladem. Nekulturní vlasy už ale nedaly spát ministru kultury, a tak se rozhodl svou delší kštici shodit. I tentokrát si vyrobil účes podle svých slov podomácku. Poprvé se s ním předvedl na pondělní tiskové konferenci ČSSD.

„Vím, že je to hrozné. Ale už podruhé jsem se oškubal sám. Tentokrát mi ale velmi pomohla přítelkyně Šárka,“ reagoval Zaorálek na dotaz Blesk Zpráv, kde se nechal stříhat, když mají být kadeřnictví zavřená.

Video  Alena Schillerová v Sapě  - Nikola Forejtová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

„Jistě jste si všiml, že pan ministr má poměrně jednoduchý pánský sestřih, nebarví si vlasy, nemá žádné baleáže (na rozdíl od svých dámských kolegyň). Dalo by se říci, že na tento jeho střih není třeba žádný speciální um. Nicméně, realita je poněkud jiná a výsledek tomu tak trochu odpovídá,“ reagovala pro Blesk Zprávy i Zaorálkova mluvčí Michaela Lagronová.

UFO kruhy v obilí

Zaorálkova přítelkyně Šárka Bednářová řadu let moderovala v České televizi, tak dost možná vypozorovala nějaké fígle z „výroby“ účesů v maskérně. „Jinak bych to zejména vzadu nezvládl,“ ocenil domácí pomoc „domácí kadeřnice“ Zaorálek.  „Můj účes se jmenuje oškubaný tenisák,“ dodal ministr, který podle svých doufá, že příští účes už mu vyrobí profesionální kadeřník či kadeřnice. „Doufám, že už to bylo naposled,“ dodal pro Blesk Zprávy.

Naděje ale zatím moc není. Zejména ministr zdravotnictví Jan Blatný, ale i premiér Andrej Babiš (ANO) nebo ministr vnitra a Zaorálkův stranický šéf Jan Hamáček (ČSSD) mluví o tom, že situace v Česku je vážná a rozvolňování, tedy i otevírání kadeřnických salónů, zatím nepřichází v úvahu. Na rozdíl například od Rakouska, které je za přísných protiepidemických podmínek otevřelo v pondělí.

„V jednom případě se ostřihal sám a vytvořil si tak zubaté lysiny na hlavě. Vypadalo to jako takové ty UFO kruhy v obilí,“ zhodnotila střihačské umění svého šéfa Lagronová.  

Připomněla, že ani Bednářová ale není profikadeřnice a že je to prý místy na ministrovi i vidět. „Takže řekněme diplomaticky, zblízka to není úplně bezchybné. Možná, že příště to bude strojkem do hola,“ dodala Lagronová na čerstvý sestřih Zaorálka. Sama mu už dělala mluvčí i na ministerstvu zahraničí.

Oškubaný tenisák podruhé

Účes „oškubaný tenisák“ si Zaorálek přitom zřejmě oblíbil. O stejném modelu už totiž mluvil loni na jaře.

„Pokud někomu připadám ostříhaný, tak je to proto, že jsem se ostříhal sám. Ostříhal jsem se vlastními nůžkami před zrcadlem doma,“ řekl loni v dubnu ve Sněmovně. „Vím, že na to nemohu být moc pyšný, ale jen aby bylo zřejmé, že jsem nebyl v kontaktu s žádným kadeřníkem. Je to výsledek jen mou vlastní rukou a jsem na sebe pyšný, že jsem to zvládl alespoň takto. I když to někomu může připadat jako oškubaný tenisák, tak jsem rád, že jsem to zvládl sám v neděli před zrcadlem,” přiznal se loni v dubnu Zaorálek.

Kadeřnice Schillerová

Tou dobou přitom rezonovala i mezi politiky otázka, kde se nechala ostřihat ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). V době, kdy kadeřníci nesměli střihat, se totiž před vystoupením v televizní debatě pochlubila na sociálních sítích fotkou s precizně upravenou hlavou. Snímek navíc pořídila v ulici, kde sídlí známý kadeřnický salón.

Do vicepremiérky a ministryně financí se tehdy pustili nejen obyčejní lidé, ale také ostatní politici. Schillerová ale tvrdila, že si dokonalý účes vytvořila na hlavě sama.

Ministryně financí Alena Schillerová odmítá podezření, že by se nechávala střihat v době nouzového stavu profesionály. Kadeřnický salon má kousek od svého domu Ministryně financí Alena Schillerová odmítá podezření, že by se nechávala střihat v době nouzového stavu profesionály. Kadeřnický salon má kousek od svého domu | Facebook/Alena Schillerová

„Děkuji za komplimenty směrem k mému účesu. Vážím si jich o to více, protože si vlasy upravuji jako všichni ostatní už několik týdnů sama. Patřím ke generaci, která je na svépomoc v osobní vizáži zvyklá,“ reagovala na poznámky.

frantacizek ( 9. února 2021 16:29 )

doufám, že Luboš nebarví a nestříhá Šárku..

renalek ( 9. února 2021 08:50 )

Když sem byl na vojně,tak nějak podobně mně ostříhal kámo na rotě, levným strojkem s Těrchové,kde s ním stříhali ovce. A je zaujímavé,že mě pochválil i velitel čety názorem,že voják má budit strach !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa