Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zaorálek měl bouračku na D1. Ministrova škodovka se srazila s náklaďákem

Aktualizováno -
27. května 2021
17:03
Autor: Mii, Aktu.cz, pom - 
27. května 2021
16:10

Uprostřed automobilové havárie se ve čtvrtek odpoledne ocitl ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). Jeho vládní vozidlo Škoda Superb se na D1 na 19. kilometru směrem na Brno střetlo s náklaďákem. Ke zranění nedošlo, nicméně i tak srážka zapříčinila dopravní zdržení.

„Ve směru na Brno na 19. km dálnice D1 došlo ke střetu osobního vozidla s nákladní soupravou, nehoda se obešla bez zranění. Co se týče posádky, nebudeme poskytovat bližší informace,“ řekla Blesku policejní mluvčí Michaela Richterová s tím, že v osobním autě byly dvě osoby. Podle informací Blesk.cz to byli muži. Jedním z nich měl být Zaorálek, druhým šofér. V nákladním autě seděl pouze řidič.

Nehodu potvrdila pro iDNES.cz také mluvčí ministerstva kultury Michaela Lagronová. „Pan Zaorálek jel do Ostravy, řídil jeho řidič. Na dálnici vjel před jejich auto bulharský kamion a vrazil do nich,“ uvedla.

„Nikomu se nic nestalo, program ministra pokračoval,“ sdělila následně i Blesku Lagronová s tím, že řidič kamionu přiznal svou vinu. Proč i po nehodě zůstal ministr sedět v autě, když by se měl správně schovat za svodidla, mluvčí nevysvětlila.

Není to poprvé, co Zaorálek boural. Nehodu mělo jeho auto také v roce 2017, tehdy byl ještě ministrem zahraničí. 15. září se limuzína, kterou řídil pracovník Ochranné služby Policie ČR a v níž Zaorálek seděl, srazila na Znojemsku s jiným osobním autem. Ministr tehdy utrpěl otřes mozku, záchranáři ho převezli do brněnské nemocnice. Ještě týž den byl propuštěn do domácího ošetřování, policisté nakonec nehodu uzavřeli jako přestupek.

Dopravní nehodu měl před rokem i exministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). V Praze tehdy havarovalo taxi, které jej vezlo. To v nízké rychlosti narazilo do zaparkovaného auta. Řidiče se přivolaní lékaři snažili oživit, ale neúspěšně, muž na místě zemřel. Petříček vyvázl bez fyzické újmy.

kecamaprotiviru ( 28. května 2021 18:47 )

Za všechno může Kalousek.

wenzel trousil ( 28. května 2021 17:19 )

URCITE VTOM KAMIONU BYLI AGENTI GRU!

melika ( 28. května 2021 16:47 )

Dědek se omluvit nehodlá, protože je stejně perverzní jako čuník.

wenzel trousil ( 28. května 2021 15:39 )

Ja? Nikdy! Ze se libi tobe mne neudivuje,,,ja bych nedal ani tobe!!!Vis pwrd co je laska!

sarina ( 28. května 2021 14:22 )

Czernin se za blbé kecy omluvil a dědula asi omluvu zaspal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa