Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hamáček přivedl na ministerstvo šedou eminenci ČSSD. Jaroš figuroval u předražených zakázek

Aktualizováno -
14. dubna 2021
13:42
Autor: ČTK - 
13. dubna 2021
11:11

Novým náměstkem na ministerstvu zahraničí se stal sociální demokrat Pavel Jaroš, který v Černínském paláci před lety působil za éry Jana Kavana jako tajemník. Nastupuje ve chvíli, kdy ministerstvo zahraničí po odvolání svého stranického kolegy Tomáše Petříčka dočasně řídí Jan Hamáček. 

Petříčka prezident Miloš Zeman odvolal v pondělí poté, co to navrhl Hamáček a oficiálně na Hrad předložil premiér Andrej Babiš (ANO). 

Jaroš už na ministerstvu zahraničí pracoval. Za éry ministra Jana Kavana nahradil ve funkci tajemníka Karla Srbu, který musel skončit kvůli skandálu s nevýhodným pronájmem Českého domu v Moskvě. Spolu se Srbou byl Jaroš obžalovaný kvůli předraženým rekonstrukcím českých ambasád, kvůli nedostatku důkazů ale byli oba zproštěni, uvedly Seznam Zprávy.

Jaroš je v médiích označován za šedou eminenci sociální demokracie nejen v hlavním městě. Byl místostarostou Prahy 13 i členem dozorčí rady Českých drah, před několika lety chtěl kandidovat na šéfa pražské ČSSD, působil ve státní agentuře CzechInvest nebo řídil městský podnik 4-Energetická. V době, kdy byl Zaorálek ministrem zahraničí, působil jako jeho ekonomický poradce, poznamenaly Seznam Zprávy.

Video  Hamáček jako dvojče Havlíčka: Superministrování je nesmysl. Zaorálek ustoupí, míní politolog  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

ingmarie ( 14. dubna 2021 15:34 )

Jaroš je v Praze známá provařená kapsa

dostojevskij ( 13. dubna 2021 13:40 )

Není nis jednoduššího!! U všeho jsou podpisy!! Zabavit majetky!! Jednou pro vždy a začít od Grosse!!!!Čistější jak křišťál!!!!!

frantacizek ( 13. dubna 2021 13:05 )

tak s tím tak nějak volič u Hamánka počítá. Socdem se stane brzy nevolitelnou pro kohokoliv, až odezní pandemie.. a panovník tomu, kterak mizí v propadlišti dějin spolu s kdysi elitou levice jeho letitý odkaz v ČSSD z Hradu ještě zlomyslně tleská, což je úsměvné

bullshit ( 13. dubna 2021 12:31 )

.. kreteni ho tam vystřelili při volbách stejně jako Bureše a Ovara. Zajímavé je, že mnozí zatím neprocitli i když je oklikou stále okrádají jak Bureš tak ostatní výtečníci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa