Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemanův kancléř Mynář přišel kvůli fotbalu o prémie a čílí se: „To jsem špatný fanoušek?“

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
9. března 2021
22:39
Autor: simao - 
9. března 2021
20:20

Hradní kancléř Vratislav Mynář usedl s manželkou Alex po boku na jednu tribunu společně s exministrem Romanem Prymulou - a tyhle VIP návštěvy na stadionu Slavie Praha při zápase Evropské ligy měly rušnou dohru. Prymula skončil jako poradce premiéra Babiše, Mynářovi prý vyčinil prezident Zeman a připravil ho o prémie. Mynář se však nyní pro CNN Prima News brání, že je věrným fanouškem a na Slavii chodí od 17 let.

Tihle VIP hosté při zápase Slavia Praha - Leicester vzbudili pořádný rozruch. Především Roman Prymula, epidemiolog a exministr zdravotnictví, který předtím během dne doporučoval tvrdý lockdown pro celé Česko. Lidi vyzýval, ať zůstanou doma, sám šel se synem na fotbal.

Prymula byl z fanoušků, kteří před příchodem na tribunu museli podstoupit testy na covid-19, nejskloňovanější, pozornost se však sklonila nakonec i ke kancléři prezidenta Miloše ZemanaVratislavu Mynářovi

Mynář: Chodím tam od svých 17 let

Mynář míní, že si tenhle zápas zkrátka nemohl nechat ujít. „Vůči kterým fanouškům jsem já menší fanoušek, když chodím na Slavii od svých 17 let, mi řekněte? To jsem špatný fanoušek, malý fanoušek, nebo jenom proto, že jsem kancléřem prezidenta republiky, jsem jiný fanoušek? Kdyby vy jste byl fanoušek, tak samozřejmě je vám to líto, že jste se jako těch 20 tisíc za normálních okolností na stadion nedostal. Ale kdybyste byl opravdový fanoušek, tak víte, že tomu mužstvu pomůže jakýkoliv člověk, který na tom stadionu je a fandí tomu mužstvu. Opravdový fanoušek se nemůže vztekat, že se na ten zápas nedostal, nebo respektive ano, ale že se tam dostali jiní,“ uvedl v pořadu K věci na CNN Prima News hradní kancléř.

Co na tom, že fotbal, začínající v 18:55, končil až de facto se zákazem nočního vycházení v Česku a fanoušci se domů tak vraceli až po vládou „naordinované“ večerce, byť na návraty domů se vztahuje i během nouzového stavu výjimka - ale cesty mají být omezeny nadále jen na ty nejnutnější. Mimochodem právě za Mynářem seděla na tribuně i jiná věhlasná fanynka sešívaných - tenistka Petra Kvitová.

Video  Na zápase Slavie byl i Prymula. Pár hodin předtím vyzýval k tvrdému lockdownu  - iSport TV
Video se připravuje ...

Kancléř přišel o čtvrtletní odměny

Zatímco Prymula se po aféře s fotbalovým zápasem stáhl z veřejného života úplně, Mynáře čekal také osobní postih, byť o poznání mírnější.

Prezident Zeman totiž nedávno v pořadu Partie uvedl: „Panu kancléři jsem sebral 100 procent prémií, zkritizoval jsem ho, on se omluvil, uznal chybu a tím to pro mě skončilo.“ Podle CNN Prima News šlo o čtvrtletní odměny.

Mimochodem fotbalový „hříšník“ Prymula se nakonec stal neplaceným poradcem právě prezidenta Zemana.

Zeman s dcerou na fotbale. A s Mynářem po boku

Sám Zeman přitom do stejných míst, jako Mynář s manželkou, zavítal před časem také - dceru Kateřinu vyvedl na slávistickou tribunu rovněž, ovšem ještě v době, kdy pandemie koronaviru nepřipravila sportovní zápasy o fanoušky a napěchované tribuny. Psal se tehdy 27. listopad 2019 a Slavia hrála Ligu mistrů.

Vedle Kate přitom i tehdy usedl fanoušek Mynář, zatímco za jejich zády vše kontroloval šéf fotbalového klubu s čínskými vlastníky Jaroslav Tvrdík, někdejší ministr obrany. V Zemanově vládě.

Prezident Zeman s dcerou Kate, kancléřem Vratislavem Mynářem a jeho ženou Alex vyrazili na fotbal: Na zápas Slavie s Interem Milán. Za nimi stál i šéf klubu Jaroslav Tvrdík Prezident Zeman s dcerou Kate, kancléřem Vratislavem Mynářem a jeho ženou Alex vyrazili na fotbal: Na zápas Slavie s Interem Milán. Za nimi stál i šéf klubu Jaroslav Tvrdík | Twitter J. Ovčáčka

Michal Snobl ( 10. března 2021 09:36 )

Dyť vypadá na sedačce jak odloženej kulich

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa