Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéf Pirátů Bartoš se raduje z prvního dítěte. Syn dostal netradiční jméno

Aktualizováno -
5. srpna 2020
12:05
Autor: sab, Jakub Veinlich - 
5. srpna 2020
11:30

Předseda Pirátů Ivan Bartoš oznámil radostnou novinu. S manželkou Lýdií Frankou mají prvního potomka. „Kněžka chaosu“, jak se Bartošové přezdívá, porodila víc než čtyřkilového chlapce v úterý těsně před půlnocí. Rodiče už přijímají gratulace k prvnímu synovi, který dostal netradiční jméno. Společně už vychovávají manželčinu dceru Amélii z předchozího vztahu.

Pohlaví miminka, které pod srdcem jeho manželka nosila, Bartoš nechtěl prozrazovat. Fotografie, kterou předseda Pirátů Bartoš sdílel na facebooku, ukazuje, že nové „pirátě“ je chlapeček jménem Bertram.

„Zářící havran, jinak ovšem Bertik,“ upřesnil výběr jména předseda Bartoš.

Malý Bertram i manželka Lydie Franka, které bych chtěl moc moc poděkovat, jsou v pořádku. Jsem rád, že jsem celý porod mohl být se ženou a prožili jsme tuto krásnou i náročnou událost spolu. A už musím končit, protože se malej Bertik vzbudil,” popsal Blesk Zprávám Bartoš.

Ve středu ráno prostřednictvím sociální sítě Bartoš vzkázal: „Pro přátele a kamarády: Chameleon Colin hlásí, že všichni jsou cajk.“ Nezapomněl také poděkovat svojí „ženušce“ a pak už jen dodal, že se na chvíli odpojuje od sociálních sítí.

Myslel jsem, že bude mít dredy, vtipkuje otec

Velké těhotenské břicho jinak štíhlé Lýdie Franky Bartošové napovídalo, že nepůjde o žádného drobečka. V noci z úterý na středu porodila chlapce vážícího 4390 gramů. Měří 54 cm. Právě k rozměrům miminka se s radostí vyjadřovali překvapení gratulanti. Padaly reakce jako „kus chlapa“, „macek“ a „obr“. Novopečený tatínek dodal: „Hrana.“

„Zapíjet to budeme zase za tebe, viď?“ ptal se jeden s Bartošových známých. Předseda Pirátské strany je totiž známý tím, že nepije alkohol. Bartoš si také, ještě než opustil sociální sítě, v komentářích zavtipkoval. „Myslel jsem že bude mít dredy... velká gratulace!!“ napsal komentující. „Taky jsem myslel,“ pobavil předseda sněmovní strany s charakteristickým účesem. Přidal také svoji fotografii v nemocničním úboru – samozřejmě s rouškou.

Jsme čtyři, opravoval Bartoš

Těhotenství zřejmě Lýdie Franka Bartošová prožívala bez větších komplikací, ještě v sobotu se po boku svého muže zúčastnila pietní akce na pražském náměstí Míru, kde společně uctili památku Romů zavražděných nacisty v Osvětimi.

Předseda opoziční Pirátské strany spolu s manželkou, která je také její členkou, o očekávání potomka dlouho vůbec veřejně nemluvili. Teď se čtyřicetiletý Bartoš po pěti letech manželství dočkal prvního vlastního potomka. Rodičovské zkušenosti už ovšem alespoň částečně má – společně vychovávají dcerku Amélii, kterou má jeho paní s předchozím partnerem. „Rodinu nečekáme, rodinu máme. Ano, budeme mít mimčo,“ reagoval tenkrát pro Blesk Zprávy Bartoš.

Na to Bartoš upozornil i nyní, když jeden z jeho příznivců napsal: „Velká gratulace rodičům, ať je vše v pořádku! No a už jste tři.“ Bartoš, který manželčinu dcerku bere jako vlastní, okamžitě zareagoval, že jsou přece čtyři. „Čtyři, máme přece dceru Amelku,“ napsal a dotyčný svůj komentář opravil.

Bartoš stál v roce 2009 u zrodu Pirátů. Pod jeho vedením se strana dostala do obou komor parlamentu, v Poslanecké sněmovně má třetí nejsilnější klub, místo jednoho místopředsedy a stojí v čele dvou výborů. Loni se strana prosadila i do Evropského parlamentu, kde má tři mandáty a rovněž místopředsedu. V Praze mají Piráti primátora.

salto ( 7. srpna 2020 16:54 )

Doufám, že maminka po celou dobu těhotenství abstinovala a ještě to vydrží po dobu co bude kojit.

marmat ( 7. srpna 2020 13:27 )

Nebo Mikuláš !!!???

marmat ( 7. srpna 2020 13:25 )

PPP150W : Ovšem myslíte AB...... !?
Dosud se NIC takového nepotvrdilo, že ???
Jedna věc je "raport ze služební cesty do desek..."
100% CHYBÍ UDÁVÁNÍ !
Jiná je udávat premiéra do EU:
velmi podrob­ně..­.neus­tále­...po­sedle a vlastizrádně
a dokonce urgovat kontroly/audity u vedení EU !!!!

mikes15 ( 6. srpna 2020 07:16 )

To byl KabrheIl ne, v tom videu na konci!

valachia ( 6. srpna 2020 02:22 )

Proč mu nedali nějaké pěkné české jméno.Tady se to Bartošovo hrdé češství nějak vytratilo.A tak je to v jejich straně se vším. Jen aby z něho nebyl udavač.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa