Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman předal Dlouhému dárek k narozeninám. V „pařáku“ diskutovali nad melounem

Autor: ČTK, Mii - 
28. července 2020
15:46

Prezident Miloš Zeman v úterý na Pražském hradě přijal prezidenta Hospodářské komory Vladimíra Dlouhého. Na twitteru to uvedl hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman předal Dlouhému dárek k pátečním 67. narozeninám. Schůzka se uskutečnila dva dny před volbou nového vedení Hospodářské komory, v níž Dlouhý znovu kandiduje. Hrad tentokrát jako pohoštění zvolil tác ovoce, Česko aktuálně zažívá mimořádné teplo.

Členové Hospodářské komory budou svého nového prezidenta ve čtvrtek vybírat ze dvou kandidátů. Mandát chce obhájit Dlouhý, který organizaci vede od roku 2014. Jeho vyzývatelem je dosavadní viceprezident Bořivoj Minář. Nové vedení budou podnikatelé volit v tajném hlasování na celostátním sněmu v pražském O2 universum.

Hospodářská komora s Pražským hradem v poslední době úzce spolupracuje. Organizuje například podnikatelské delegace, které Zemana doprovázejí při jeho zahraničních cestách. Dlouhý je také členem prezidentova poradního týmu.

Kromě opětovné kandidatury na post prezidenta Hospodářské komory Dlouhého čeká i kampaň do čela OECD. Na pozici, která se uvolní příští rok, Dlouhého navrhne podle březnového rozhodnutí vláda. Při hledání podpory pro jeho kandidaturu se chce podle Lidových novin Dlouhý a ministerstvo zahraničí zřejmě soustředit především na takzvanou visegrádskou čtyřku, kam kromě ČR patří Slovensko, Polsko a Maďarsko. Výběr nového šéfa OECD začne v září a skončí na jaře příštího roku.

Video  Zeman o koronaviru, zdraví a vládních opatřeních: Celý záznam pořadu S prezidentem v Lánech  - Redakce Blesk
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa